FunX

Tabitha en Ouassima zonder make-up voor 'Mooi Zoals Je Bent'

  1. Newschevron right
  2. Tabitha en Ouassima zonder make-up voor 'Mooi Zoals Je Bent'

Tabitha kennen we voornamelijk als zangeres, maar ze is meer dan dat. Op social media is ze de beweging Mooi Zoals je Bent gestart met als boodschap dat vooral jonge meisjes hun ware 'ik' moeten accepteren. Op 25 maart organiseerde Tabitha de Mooi Zoals Je Bent-fotoshoot en Ouassima was erbij om haar te interviewen. Samen gingen zij de challenge aan om geen make-up te dragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

perfecte beeld

De Mooi Zoals Je Bent-beweging begon bij Tabitha zelf. Ze voelde de druk om veel bezig te zijn met haar uiterlijk, maar merkte dat ze klaar was met het vormen van het perfecte beeld. "De lat wordt steeds hoger gelegd op social media." Dit merkte ze vooral toen ze begon met vloggen:

"Ik dacht toen meteen dat ik make-up op moest doen, maar daarna vroeg ik mezelf waarom. Toen begon ik te vloggen zonder make-up en kreeg ik zulke mooie reacties. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen."

gewoon tabitha

De eerste keer zonder make-up naar buiten was voor Tabitha geen probleem. "Ik ben gewoon Tabitha en als iemand met me op de foto wilt, dan mag dat." Voor haar is het juist heel onrealistisch om de hele tijd als een superster naar buiten te gaan. Ze is vooral bezig met haar talent en vindt dat daar geen stempel op moet.

"Ik heb talent, maar moet ik dan make-up op of elke dag glamorous naar de supermarkt gaan? Nee, ik ga gewoon in m'n pyjama, maar daardoor zing ik niet minder. Ik ben gewoon mezelf."

eventjes rust

Tegenwoordig draagt Tabitha steeds minder make-up. Op het evenement had ze helemaal niks op en ook voor haar shows doet ze het steeds minder. Nu ze zichzelf heeft geaccepteerd zoals ze is, valt er een last van haar schouders. "We voelen ons vaak niet op ons gemak bij hoe we echt zijn of we hebben het gevoel dat het niet goed genoeg is. Daarom doe je make-up op voor anderen en niet voor jezelf. Maar waarom gun je jezelf die rust niet?"

Ster advertentie
Ster advertentie