FunX

Slowjamify Sessions: Amartey doet mashup van P. Diddy, Kendrick Lamar en Yung Nnelg

  1. Newschevron right
  2. Slowjamify Sessions: Amartey doet mashup van P. Diddy, Kendrick Lamar en Yung Nnelg

Het is weer tijd voor een nieuwe Slowjamify Sessions! FunX-dj Hassan nodigde deze week niemand minder dan Amartey uit. In zijn mashup kwamen 'I Need a Girl pt. 2' van P. Diddy, Ginuwine, Loon en Mario Winans, 'Bitch Don't Kill My Vibe' van Kendrick Lamar, 'Voor Je Love' van Yung Nnelg en zijn eigen 'Time To Remember' voorbij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

debuut-EP

Amartey was gisteren te gast bij Hassan in Slow Jamz. Sinds hij FunX Talent heeft gewonnen, gaat het heel erg goed met zijn muziek. Zo stond hij in het voorprogramma van Broederliefde. Ook laat hij weten dat zijn EP bijna af is, maar hij kan helaas nog geen exacte datum geven.

''Ik geef het gewoon de tijd. De universe zal wel releasen.''

Positieve vibes

In de sessie doet hij 'Bitch Don't Kill My Vibe', maar zelf laat hij liever het eerste woordje weg. Amartey wil zich namelijk niet profileren als een artiest die vloekt in zijn muziek, dus in geen enkele song is er een scheldwoord te horen.

''I don't swear, keep it positive. Er zijn kinderen die naar mij luisteren. Ik wil dat ze gewoon alles kunnen luisteren zonder achterom te hoeven kijken.''

Rap

Hassan ontdekte dat Amartey vroeger rapte. Amartey vertelde dat hij vroeger een groepje had met zijn vrienden, de Swagger Fresher Gang. Maar de waarheid kwam snel boven tafel: verschillende mensen vertelden hem dat rappen toch niet helemaal zijn ding was. Zingen was dat wel. Al vanaf zijn negende zingt Amartey in de kerk en hij besefte al snel dat dit zijn roeping was. Amartey heeft een hele eigen, unieke afrosound. Voor hem is het belangrijk om zijn Ghanese roots terug te laten komen in zijn muziek.

''Ik hou ervan om m'n roots naar voren te brengen en het continent Afrika te representen.''

Tour

Ondanks dat rappen het niet helemaal is voor Amartey, belooft hij wel om op zijn volgende EP nog 16 bars te rappen. Voorlopig is Amartey dus nog niet klaar met het uitbrengen van nieuwe muziek. En ook zal hij dit jaar meer op het podium te zien zijn. Binnenkort gaat hij namelijk met Encore op tour door elf of twaalf steden in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie