FunX

Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  1. Newschevron right
  2. Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

Merol heeft kleine billen en dat boeit haar - ondanks het Kim Kardashian-schoonheidsideaal - Geen Reet. Ze maakte er een track over met Bokoesam en bij Turn Up! vertelde ze waarom: "Als troost voor alle andere meisjes zonder kont die ook geen zin hebben om naar de sportschool te gaan."

"Je kan naar de sportschool gaan, je kan plastische chirurgie laten doen, je kan alles laten doen, maar je kan ook denken: hey, een klein kontje is ook prima!"

Reacties op internet

Merol vertelt dat ze eerst helemaal niet door had dat ze kleine billen had. In de reacties onder haar videoclips kreeg ze echter veel opmerkingen over haar bescheiden achterwerk en toen besloot ze er een nummer over te maken. "Het inspireert me echt wat mensen op het internet zeggen. [...] Ik neem het sowieso allemaal niet zo serieus, maar het zet me wel aan het denken over het schoonheidsideaal en of je je daaraan moet conformeren." Met haar track laat ze dan ook graag een tegengeluid horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Per ongeluk feministisch

Merol staat bekend om haar tracks met een knipoog waarin ze bepaald geen blad voor de mond neemt. "Waarover ik niet durf te praten, maak ik liedjes." Zo kun je haar kennen van Lekker Met De Meiden en Hou Je Bek En Bef Me. En op die laatste track werd best wel geschokt gereageerd: "Volgens mij vooral omdat het zo direct is en niet vermomd is in straattaal." Merol vertelt dat ze niet per se feministische bedoelingen had met het nummer, alhoewel de tekst toch best feministisch is. Ze noemt zichzelf dan ook een 'per ongeluk-feminist'.

"Mijn teksten waren eerder feministisch dan ik."

Ster advertentie
Ster advertentie