FunX

Burgemeester Van Aartsen: "Ik spreek niet van politiegeweld. Er gaan soms dingen mis."

  1. Newschevron right
  2. Burgemeester Van Aartsen: "Ik spreek niet van politiegeweld. Er gaan soms dingen mis."

Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, reageerde zojuist exclusief bij FunX op wat het voorlopige onderzoek naar de doodsoorzaak van Mitch Henriquez heeft uitgewezen. Hieruit blijkt namelijk dat Mitch inderdaad is omgekomen door politiegeweld.

ONDERZOEK MET SPOED GEDAAN

Het is uitzonderlijk dat er al na een paar dagen voorlopige onderzoeksresultaten bekend zijn gemaakt. Van Aartsen vertelde aan Morad en Shay dat hij daarvoor heeft aangedrongen bij het Openbaar Ministerie: “Ik vond het echt nodig dat zo snel mogelijk duidelijk werd wat er aan de hand was.”

De kritiek die de afgelopen dagen op vooral de sociale media naar voren kwam heeft hier aan bijgedragen: “Als ik ergens boos over ben geweest is het beeld van mensen die zeiden dat dit toch weer in de doofpot werd gestopt, het tegendeel is het geval.”

GEEN STRUCTUREEL POLITIEGEWELD

Bij FunX zijn de afgelopen dagen veel geluiden vanuit Den Haag gekomen waaruit blijkt dat de politie gewelddadig zou zijn tegen de inwoners. Burgemeester Van Aartsen is het hier echter niet mee eens: “Echt helemaal niemand van de politieagenten in Den Haag hebben een kijk op het politiewerk dat ook maar in de buurt komt van ‘we zullen maar eens geweld gebruiken’. Absoluut niet.”

De burgemeester stelde dat het herstel van vertrouwen in de Haagse politie ook één van zijn topprioriteiten is. Hij begrijpt de woede en frustratie van de Arubaanse gemeenschap en de mensen die Mitch kenden, goed. Maar Van Aartsen ontkent dat er sprake is van structureel politiegeweld in Den Haag. “Ik spreek niet van politiegeweld. Er gaan soms dingen mis.”

Luister hieronder het hele interview met burgemeester Van Aartsen:

Ster advertentie
Ster advertentie