FunX

Ayoub (22) wil sinds zijn 14e al boer worden: "Ik hou van de vrijheid"

foto: YouTube: Nieuwe Oogst
  1. Newschevron right
  2. Ayoub (22) wil sinds zijn 14e al boer worden: "Ik hou van de vrijheid"

Als je aan de meeste 14-jarigen vraagt wat zij later voor werk willen doen, dan zul je niet vaak horen dat zij boer willen worden. Toch zijn er uitzonderingen, zoals de 22-jarige Ayoub uit Amsterdam-Oost. Hij wist namelijk al vanaf zijn veertiende dat het zijn droombaan was, ondanks de negatieve reacties in zijn omgeving. Ayoub vertelde er meer over in Turn Up.

Geen spijt

Ayoub moest lang over zijn keuze nadenken, maar besefte uiteindelijk dat hij geen 'standaardberoep' als piloot of advocaat wilde uitoefenen. Ondanks dat veel mensen in zijn omgeving dachten dat hij gek was, heeft hij geen spijt.

"Ik ben blij met deze keuze en heb plezier in mijn werk. Ik hou van de vrijheid en ik werk op mijn eigen tempo. Er is niemand die tegen me zegt dat ik moet opschieten. Ik doe lekker m'n ding en werk met dieren. Dat vind ik het allerleukste om te doen."

Dertien sollicitaties

Uiteindelijk besloot Ayoub de opleiding tot veehouder te volgen. Op een gegeven moment moest hij daarvoor een stageplek vinden, maar dat ging niet heel gemakkelijk. Zo solliciteerde hij bij twaalf bedrijven die hem allemaal een 'nee' verkochten. Na veel moeite wist Ayoub uiteindelijk een stageplek te bemachtigen bij de melkveehouderij waar hij nog steeds werkzaam is als invalkracht. "Ik ben de mensen van dit bedrijf voor eeuwig dankbaar. Zij hebben mij alles geleerd. Van de baas leerde ik dat ik de koeien moet zien als mijn vriendinnen, mijn chicks." Op de vraag of hij een lievelingskoe heeft, antwoordt Ayoub lachend: "Nee, ze zijn allemaal even leuk."

Grote droom

Inmiddels heeft Ayoub al een tijdje zijn opleiding afgerond en is hij in zijn hoofd al stiekem bezig met de volgende stap. Daar moet hij nog even mee wachten door de coronacrisis. "Uiteindelijk is het mijn droom om naar Marokko te gaan om mijn eigen veehouderij te starten, maar je weet nooit wat het lot brengt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie