FunX

Vanaf nu kan je je eigen pannenkoek printen!

foto: YouTube Doldeserveit
  1. Newschevron right
  2. Vanaf nu kan je je eigen pannenkoek printen!

Stel, je hebt zin in een pannenkoek, maar je hebt geen zin om eindeloos pannenkoeken te flippen. Sinds kort bestaat er een 3D-pannenkoekenprinter. Daar komt geen pannenkoek op papier uit, maar een echte eetbare pannenkoek. Patrick belde met Lisanne Beijen van techsite WANT.nl om te vragen hoe dat precies werkt.

printen

De printer print de pannenkoek, dus jij hoeft helemaal niets meer te doen. Althans, je moet natuurlijk wel zelf het beslag toevoegen en je gewenste figuur naar de printer sturen. "De bus met beslag beweegt zich over de bakplaat heen", vertelt Lisanne. "Dan print hij jouw uitgekozen figuur uit". Maar dat is natuurlijk niet echt printen. "De printer laat het beslag op de bakplaat vallen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3D

Dat beslag valt in verschillende lagen op de bakplaat, zodat jouw figuur 3D gebakken wordt. Alles kan geprint worden: van een ster tot een complete foto van jouw favoriete artiest in pannenkoekenvorm. "De laagjes die als eerste op de bakplaat vallen, worden wat donkerder", legt Beijen uit. "Dus je krijgt een hele mooie foto op die pannenkoek". Maar hoe lang duurt dat printen eigenlijk? Want je wil natuurlijk niet wachten op je eten als je honger hebt. Volgens Lisanne duurt dat net zo lang als in de pan, alleen hoef je bij de printer niets te doen!

Ster advertentie
Ster advertentie