FunX

Vier redenen waarom mannen nooit over een break-up heen komen

  1. Newschevron right
  2. Vier redenen waarom mannen nooit over een break-up heen komen

Het beste medicijn tegen liefdesverdriet? Bestaat niet! Hoeveel liefdesliedjes je ook schrijft, met hoeveel rebounds je ook het bed deelt: het is geen oplossing. Uit onderzoek blijkt dat mannen zelfs nooit helemaal over een gebroken hart heen komen. Fernando belde met liefdesexpert Vicky Kwaaitaal in Start.

Verborgen verdriet

Vrouwen zijn in het algemeen veel opener over een verbroken relatie en durven hun emoties ook te uiten. Over liefdesverdriet van mannen wordt veel minder gesproken, waardoor het lijkt alsof het er helemaal niet is. Maar dat is dus helemaal niet het geval. Volgens Vicky zijn er vier belangrijke redenen waarom het voor een man moeilijker is om een oude relatie los te laten dan voor een vrouw.

1. Vrouwen verbreken vaker een relatie

Het komt vaker voor dat een vrouw de relatie verbreekt dan andersom. Een vrouw stelt zich van tevoren al in op hoe het gaat zijn na de relatie.Voor mannen komt het in dit geval veel meer als een shock.

''Vrouwen hebben van tevoren al bedacht hoe het gaat zijn na de relatie, bij een man duurt het veel langer om eraan te wennen.''

2. Mannen zijn minder veeleisend

Mannen zijn ook sneller tevreden met een relatie. Ze weten namelijk niet wat er zal volgen als een relatie voorbij is, dus zijn ze sneller oké met de relatie zoals die op dat moment is.

''Ik weet niet wat er komt als ik het uitmaak. Mannen berusten zich vaak in een relatie die niet heel geweldig is.''

3. Mannen hebben een groter ego

Mannen zijn sneller gekwetst dan vrouwen. Als ze denken dat alles wel goed zit, kan het flink pijn doen als een relatie toch wordt verbroken.

''No offense, maar mannen hebben vaak een groot ego. Die kan een flinke dreun krijgen.''

4. Mannen verbergen hun gevoelens

Vrouwen willen hun verhaal graag kwijt en luchten het liefst meteen na de break-up hun hart bij vriendinnen. Mannen zullen niet zo snel toegeven dat hun hart gebroken is. De drempel om daarover te praten met vrienden ligt veel hoger dan bij vrouwen.

''Mannen vinden het niet stoer om een gebroken hart toe te geven. Ze gaan eerder feesten of op zoek naar een rebound chick om er niet over te hoeven praten.''

Ster advertentie
Ster advertentie