FunX

Hilal helpt ex-gedetineerden aan een baan: "Er zijn veel vooroordelen"

  1. Newschevron right
  2. Hilal helpt ex-gedetineerden aan een baan: "Er zijn veel vooroordelen"

Werk vinden als je uit de gevangenis komt, is niet bepaald makkelijk. Hilal (41) weet dat als geen ander. Hij zat twee jaar vast wegens drugscriminaliteit en kwam daarna lastig aan een baan. Ook in zijn omgeving zag hij jongens struggelen met werkloosheid. Hij besloot daarom een uitzendbureau te beginnen voor ex-gedetineerden en inmiddels heeft hij al 150 mensen aan een baan geholpen.

Vooroordelen

In Jouw Stad vertelt Hilal over zijn uitzendbureau CurrentWerkt. Dat begon hij ooit kleinschalig met het helpen van een paar jongens uit zijn omgeving die moeite hadden met het vinden van een baan. Hilal wist wel een paar bedrijven die mensen zochten en die koppelde hij aan de werkzoekenden. "Ik ben zelf in de auto gestapt om de jongens weg te brengen en op te halen." Met zijn bedrijf hoopt Hilal te laten zien dat het ook anders kan en dat alle wantrouwende vooroordelen lang niet altijd terecht zijn.

"Er zijn heel veel vooroordelen bij werkgevers. Ze hebben zoiets van: wat gaan we binnenhalen? Wat speelt er? Kunnen ze wel werken? Willen ze wel werken?"

vertrouwen

Wat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een steeds groter wordend bedrijf op verschillende locaties in Nederland. Een van de redenen waarom via CurrentWerkt werkgevers wél vertrouwen hebben, is volgens Hilal het feit dat hij als bemiddelaar werkt tussen de werkgevers en ex-gedetineerden. De werknemer wordt gecoacht en er is altijd een contactpersoon aan wie de werkgever vragen kan stellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie