FunX

Afrikaanse hardlopers mogen niet winnen

  1. Newschevron right
  2. Afrikaanse hardlopers mogen niet winnen
Onder organisatoren van hardloopwedstrijden groeit de weerzin tegen Afrikaanse hardlopers. Steeds vaker zijn het de Afrikanen die er vandoor gaan met de winnaars medaille. Daarmee is het voor Nederlanders moeilijk om nog te winnen.

Een eerste antwoord is hierop al geformuleerd, namelijk the Dutch Battle die op 25 april 2011 georganiseerd wordt. Een hardloopcompetitie waarbij alleen Nederlanders kunnen winnen. Niemand wordt geweerd zegt organisator Louran van Keulen, maar Afrikanen dingen niet mee naar het prijzengeld. Yeah right. Met andere woorden: de langbenige-met-korte-torso- Kenianen zijn niet welkom op Tweede Paasdag.

Atletenmanager Michel Boeting heeft wel een verklaring voor het weren van de Afrikanen. Hij zegt namelijk dat het hardloopwereldje steeds meer een commerciële kant heeft gekregen. Met andere woorden: GELD, SAAF, DOEKOE, MONEY. Er moet volgens hem een stukje herkenbaarheid aanwezig zijn en dus blanke sponsors=blanke winnaars.

Zo heeft Mark Rutte toch een beetje zijn zin gekregen. Want hij was degene die zei "We gaan ervoor zorgen dat we dit prachtige Nederland weer teruggeven aan de Nederlanders’’.

Beluister het gehele interview met Michel hieronder.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/donkere_atleten.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie