FunX

Brazilië; het grootste land van Zuid-Amerika!

  1. Newschevron right
  2. Brazilië; het grootste land van Zuid-Amerika!
Het land van de samba, de carnaval, capoeira, de amazones, voetbal, de Federale republiek Brazilie. Wil je ook meer weten over Brazilië? Luister dan hier naar de show Spoken van afgelopen zondag.


Manu werd in deze themauitzending over Brazilie bijgestaan door de Faja Rhythm Brass Band, toen hij in gesprek ging met Brazilie-kenner Marius van Rij over dit magische land.

Het door de Conquistadores geimporteerde katholicisme is nog steeds de grootste religie in het grootste land van Zuid Amerika, maar de door de vanuit Afrika door slaven meegenomen traditionele religie Candomblé stijgt in populariteit in Brazilie. Manu spreekt met Cultureel Antropoloog aan de UvA, Prof. Dr. Mattijs van de Port over Candomblé en over de ceremonies waarbij geesten worden opgeroepen.

De Braziliaans-Nederlandse MC Remindazz werd op jonge leeftijd geadopteerd door een Nederlands echtpaar en groeide zodoende op in Zoetermeer. Remindazz vertelt bevlogen bij Spoken het verhaal over zijn terugkeer naar zijn vader- en moederland en het weerzien met zijn biologische moeder.

Veel Braziliaanse tunes, waaronder ook veel kwalitatief goede Hip Hop van o.a. Marcelo D2 en Racionais MC´s.


Download hier de uitzending!

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/lijn5/lijn5_201007252100.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie