FunX

FunX een allochtonenzender? Luisteraars reageren op de PVV-uitspraak

  1. Newschevron right
  2. FunX een allochtonenzender? Luisteraars reageren op de PVV-uitspraak

PVV-kamerlid Martin Bosma zei dinsdagavond tijdens een betoog over de mediabegroting dat FunX een radiozender is die zich speciaal richt op allochtonen. "Stop met FunX, een zender speciaal voor allochtonen. Een apartheidszender dus. Verkoop en geniet van de euro’s die binnenstromen," aldus Bosma.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen kleur, alleen maar liefde!

Morad & Shay lieten eerst de FunX-luisteraars reageren op het Tweede Kamerlid. Zo zegt Savannah: "Ook ik luister naar FunX en ik ben wit. Dat kan gewoon. Ik hou ervan!" Een FunX-luisteraar die toevallig ook Martin heet, moest ook iets kwijt: "Ik heet Martin en ik heb geen kleur man, alleen maar liefde voor iedereen!" Ook Kelly kon zich totaal niet vinden in de uitspraken van de PVV'er: "Ik ben Kelly, wit en ik kan niet zonder jullie zender!"

Zoiets doms

Shay zei na de prachtige reacties dat de reactie van Bosma anno 2018 echt niet meer kan: "FunX bestaat zestien jaar en heeft een hele lange tijd onterecht de titel allochtonenzender gedragen in de media. Nu, mede doordat urban muziek gigantisch is geworden, is aangetoond wie wij allemaal bereiken. Dan kan je anno 2018 toch ook niet komen met zoiets zo doms en daarmee onze witte luisteraars dissen?"

Je oude liefde haten?

Morad voegde daar ook iets aan toe over PVV-kamerlid Martin Bosma: "Vroeger, voordat FunX bestond, was er een andere zender die hetzelfde deed: Colorful Radio. Dan mag je drie keer raden wie de topman daar was: Martin Bosma van de PVV. Hoe kun je nu haten op iets waar je vroeger van hield?"

Reactie Bosma

Martin Bosma deed zijn betoog tijdens een debat over de mediabegroting en de bezuinigingen die moeten plaatsvinden bij de publieke omroepen. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt pas op langere termijn bepaald door de Tweede Kamer. Morad & Shay vroegen Martin Bosma nog om een reactie in de show, maar hij heeft nog niet gereageerd op hun uitnodiging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie