FunX

"Nederlandse wet geldt ook op voetbalveld"

  1. Newschevron right
  2. "Nederlandse wet geldt ook op voetbalveld"
Het was een vreemde sportweek die in het teken stond van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die overleed nadat hij in elkaar was geschopt door jeugdspelers. FunX sportkenner Hans Groenendijk vertelde over het aflasten van het hele amateurvoetbal, de minuut stilte in het betaalde voetbal en de druk bezochte stille tocht die zondag plaats vond.

Regels op voetbalveld

Volgens Hans denken voetballers dat de regels die buiten gelden, niet op het voetbalveld gelden. "Als je op straat iemand schopt of slaat, kan je aangifte doen. Op het voetbalveld is het ergste dat je kan gebeuren een gele of rode kaart. Als dat het niveau is waarop je het veld op stapt, dan is de stap naar zware incidenten steeds kleiner."

Beslissingen accepteren

Hij vindt dat voetballers gewoon moeten accepteren wat een scheidsrechter zegt. "Rugby is een keiharde sport, waarbij ze elkaar ondersteboven lopen met naderhand altijd met respect een biertje met elkaar drinken. Bij voetbal is dat anders geworden. Er bij beslissingen van een scheidsrechter altijd discussie of de bal voor A of voor B is."

Messi

Verder bespreekt Hans Groenendijk ook het nieuwe wereldrecord van Lionel Messi en staat hij stil bij de wedstrijd PSV - FC Twente. Messi is sinds kort namelijk een doelpuntenmachine met een nieuw wereldrecord. De Argentijn staat nu op 86 doelpunten in een kalenderjaar. Het oude record van 85 doelpunten stond 40 jaar op naam van Duitser Gert Müller. "Hij [Messi] is zo goed dat het normaal is geworden dat hij doelpunten maakt. Als hij niet tussen de doelpuntenmakers staat, dan vraag je je af of hij geblesseerd of ziek was."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F70683784"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie