Naar homepage
FunX

Senna (35) wil meer bewustzijn creëren over Downsyndroom

bron: Foto: Marleen Sahetapy
  1. Newschevron right
  2. Senna (35) wil meer bewustzijn creëren over Downsyndroom

Het was even schrikken voor Instagram-influencer Senna Chakrouni (35) toen ze vorig jaar te horen kreeg dat haar pasgeboren zoontje het Downsyndroom heeft. Via haar Instagramprofiel @fashion_by_sen probeert ze nu op positieve wijze meer bewustzijn te creëren over dit syndroom. Senna deed haar verhaal in Start met Fernando.

Senna (35): "Ik ben een van de weinige moslima’s die open over het Downsyndroom praat"

Gehuild van verdriet

Pas een maand na haar bevalling kwam Senna erachter dat haar zoontje Nouri het Downsyndroom heeft. Dat was een moeilijk moment. "Ik heb even gehuild van verdriet. Niet zozeer omdat hij het heeft, maar omdat ik gewoon niet wist wat mij te wachten stond."

Senna benadrukt dat ze het niet had willen weten toen ze nog zwanger was. "Ik wilde niet negen maanden lang met stress rondlopen", legt ze uit. Toch zijn er veel mensen die ervoor kiezen om abortus te plegen als ze te horen krijgen dat hun kind met het Downsyndroom geboren kan worden. Senna snapt die keuze niet.

"Ik vind dat geen goede reden, omdat kinderen met Downsyndroom evenveel kunnen bereiken en je net zoveel liefde kunnen geven als elk ander kind. Door de onwetendheid en de vooroordelen die er nu eenmaal zijn in de maatschappij, beslissen helaas veel mensen om een abortus te plegen. Dit terwijl het beeld vaak totaal niet klopt."

Nog veel schaamte onder moslima's

Om dat verkeerde beeld weg te nemen, deelt Senna op haar Instagramprofiel veel foto's van haar kinderen en vertelt ze openlijk en op positieve wijze over het Downsyndroom. Volgens Senna is zij 'een van de weinige moslima's die open over het Downsyndroom praat'. Dit omdat er volgens haar nog veel schaamte heerst. "Mijn grootste doel is om ervoor zorgen dat 'anders zijn' acceptabel gaat worden. Deze kinderen verdienen, net zo goed als andere kinderen, een leven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie