FunX

Tim Hofman over verkiezingen: "Onze generatie heeft veel macht in handen!"

  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman over verkiezingen: "Onze generatie heeft veel macht in handen!"

"Onze generatie heeft veel macht in handen." Dat legde tv-presentator Tim Hofman uit bij Morad & Shay. Hij zet zich actief in om jongeren aan het stemmen te krijgen op 15 maart. Tim neemt ze namelijk mee naar de Tweede Kamer om de confrontatie aan te gaan met verschillende politici. Ook rijdt hij met de 'stembus' naar verschillende scholen door het hele land, om de partijpunten te verduidelijken en jongeren te helpen bij hun stemkeuze.

Tijdens de vorige verkiezingen stemden 30 tot 33 procent van de jongeren tussen de 18-35 jaar niet. Dat komt door verschillende factoren.

"Ze begrijpen politici niet, ze voelen zich niet vertegenwoordigd of hebben geen vertrouwen in de politici. Het enige wat we zeker weten, is dat er niet genoeg gestemd wordt."

snap iets

Voor Tim gaat het dieper dan slechts de oproep om te stemmen. "Het is ook fijn voor jou als je begrijpt wat politici zeggen. Jij hebt het recht en in Nederland vieren we dat niet. Ik kreeg laatst een mailtje van iemand die vanuit Somaliƫ hier naartoe is gekomen en hij vond het fantastisch dat we mogen stemmen."

jongeren aan de MACHT

De BNN-presentator zou het enorm jammer vinden als jongeren op 15 maart niet van zich laten horen.

"Dit jaar mogen 850.000 jonge mensen voor het eerst stemmen en dat zijn dertien zetels om te verdelen."

De 'stembus' geldt als een soort overkoepelend ding. "Het zijn grote bussen die naar scholen rijden. We maken het duidelijk voor jongeren en het is ook een signaal naar de politiek toe om te zorgen dat het duidelijker wordt. Ruim 27 procent van de jongeren stemt Geert Wilders, want ze snappen die man."

Join Tim!

Op het YouTube-kanaal #BOOS dropt Tim video's waarin hij met jongeren een persoonlijk bezoekje brengt aan de Tweede Kamer. "Je kan oog in oog staan met een politicus naar keuze. Als jij ontevreden bent, om welke reden dan ook, dan neem ik je mee naar de Tweede Kamer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


help, Wat moet ik doen?!

Sagid (22) liet zich in de uitzending uit over hoe dramatisch het is om als jongere aan een woning te komen. "Ik zou wel aan de VVD willen vragen wat ik nu moet doen, want zij willen veel meer vrije sectorwoningen." Sagid heeft het gevoel dat ze geen kant op kan en voor altijd thuis bij haar moeder moet wonen. Ze gaat binnenkort met Tim op pad om politici met dit probleem te confronteren.

Wil je ook een keer met Tim mee? Mail je verhaal dan naar polertiek@bnnvara.nl of boos@bnnvara.nl. Check HIER meer over de aankomende verkiezingen.


Ster advertentie
Ster advertentie