FunX

'Nederland lijkt wel een bananenrepubliek'

  1. Newschevron right
  2. 'Nederland lijkt wel een bananenrepubliek'
Het kabinet is gevallen. Maandag heeft premier Rutte zijn ontslag ingediend bij de Koningin. Ben je teleurgesteld in de gang van zaken? Of ben je juist blij met de aankomende verkiezingen? In CritiX bespraken luisteraars hoe het nu verder moet. Stelling Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: 'Met de zoveelste val van het kabinet lijkt Nederland wel een bananenrepubliek'. Anders dan verwacht waren bijna alle stemmers het ermee eens. Zo'n 97% klikte op 'eens' onder de stelling.

Dit is het vijfde kabinet in tien jaar dat zijn termijn niet uitzit. En dat heeft met name te maken met de moeilijke beslissingen die het nu moet nemen. De economische crisis heeft ook ons land geraakt en er moet enorm bezuinigd worden, anders loopt de staatsschuld te hoog op. De Europese Unie verwacht ook dat we ons houden aan de gemaakte afspraken. Dat betekent ondermeer dat het begrotingstekort niet hoger mag zijn dan 3 procent van het bruto binnenlands product.

Reacties
Sara: Is het kabinet nu alweer gevallen?
Ashley: Ze denken alleen maar aan de regeltjes van de euro. Daarmee laten ze het volk in de steek.
Chiva: Als je niet hebt gestemd, mag je nu ook niet klagen.
Chantal: Ik ben blij met de aankomende verkiezingen.
Naila: We moeten niet klagen en zelf onze handen uit de mouwen steken.
Asisae: We hebben politici nodig die de boel serieus nemen.

CritiX
Er wordt op dit moment gedebatteerd over wanneer de volgende verkiezingen zijn. De Kamer is verdeeld over de datum. Een kleine meerderheid wil dat we al op 27 juni naar de stembus gaan. Maar de rest van de partijen willen graag iets meer tijd, zodat ze zich optimaal kunnen profileren. Tot de verkiezingen blijft het demissionair kabinet gewoon zitten. En de vraag blijft: Welk pakket aan bezuinigingsmaatregelen zal Nederland voor 30 april bij de Europese Commissie in Brussel inleveren?

In de radioshow CritiX (maandag t/m donderdag 21.00-23.00 uur) sprak Q-Bah o.a. met onze politiek verslaggever Malika Chtatou:

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44183743"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44183743" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span></span>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie