FunX

Update van Lloyd De Meza over vermiste Surinaamse piloot Don & technicus Noy

  1. Newschevron right
  2. Update van Lloyd De Meza over vermiste Surinaamse piloot Don & technicus Noy

Het is alweer een aantal maanden geleden dat de Surinaamse helikopterpiloot Donovan van Embricqs en technicus Ryatno Kertodikromo van de radar verdwenen terwijl ze boven de Surinaamse jungle vlogen. Op 30 juni organiseerde zanger Lloyd De Meza een benefietavond om geld in te zamelen voor de zoektocht naar de twee. Zijn ze inmiddels een stukje verder?

"We hebben geld ingezameld en aan online donaties best wel wat binnen kunnen halen. Daarvan hebben we vier onderzoekers naar Suriname gestuurd. Zij hebben een maand lang onderzoek gedaan in de jungle en een analyse gemaakt om het zoekgebied kleiner te maken. Ze zijn natuurlijk nog aan het zoeken. Voornamelijk in het Goliath gebergte."

Beloning: 35.000 Amerikaanse dollar
De beloning voor de gouden tip is maar liefst 35.000 Amerikaanse dollar. De zwager van Donovan, Vince Rooi, voegde er nog aan toe dat het geldbedrag specifiek is voor de mensen die in het zoekgebied wonen. Zij beschikken dus over de juiste kennis van de jungle en natuurlijk de gouden tip. "Het laatste wat we willen is dat mensen ook zomaar het bos ingaan alleen maar voor die beloning."

Toch wel hulp van Nederland?
Voor de zoektocht naar Don & Noy is alle hulp welkom. Vooral vanuit Nederland. De Surinaamse jungle is nou eenmaal groot en het kan ook gevaarlijk zijn. "Er ligt een verzoek bij de Nederlandse ministerie." Maar daarmee is het nog niet gedaan, want het door Suriname ingediende verzoek, ligt er nu al twee weken. "We moeten afwachten wat Nederland gaat doen, maar hun hulp is brood en broodnodig", zei Lloyd stellig.

Ster advertentie
Ster advertentie