FunX

Ajax of FC Twente?

  1. Newschevron right
  2. Ajax of FC Twente?
Al zenuwachtig voor 'de wedstrijd van het jaar'? Zondag om 14.30 uur is het zover! In de Amsterdam Arena bepalen Ajax en FC Twente wie kampioen wordt van de Eredivisie. FC Twente heeft aan een gelijkspel genoeg, Ajax moét winnen! Wie denk jij dat kampioen wordt?

Statistieken
Als je naar de statistieken kijkt heeft Ajax de beste papieren. De Amsterdammers wonnen al 29 keer eerder de landstitel. FC Twente slechts 1 keer. Ook de onderlinge resultaten spreken in het voordeel van Ajax. De Amsterdamse voetbalclub ontving FC Twente 44 keer eerder. Daarvan werd 34 keer gewonnen (77%).

Recente statistieken
Maaar, Ajax fans...juich niet te voeg! Als we naar de meest recente statistieken kijken dan staat FC Twente er juist beter voor. In de afgelopen elf onderlinge duels heeft Twente maar drie keer verloren van Ajax. Vorige week nog verloor Ajax de finale van de KNVB beker met 2-3 van de Tukkers. Payback time zou je zeggen!

Spannend
Hoe dan ook, de allesbeslissende wedstrijd wordt erg spannend. Dat blijkt ook op internet. In Google wordt de afgelopen dagen druk gezocht naar alles wat met beide clubs te maken heeft. Bij Ziggo hebben zich al duizenden mensen gemeld die de wedstrijd live willen zien (tegen betaling) en ook in het buitenland is veel aandacht voor de wedstrijd. In maar liefst 80 landen is Ajax - FC Twente live te volgen.

In Amsterdam kunnen ze niet wachten op de titel. Ajax is al zeven jaar geen kampioen geworden. Op het Museumplein wordt al hard gewerkt aan een podium om Ajax te huldigen. De vraag is of ie gebruikt gaat worden.

Wat denk jij? Ajax of FC Twente?

Ster advertentie
Ster advertentie