FunX

Waar zijn de Nederlandse gayrappers?

  1. Newschevron right
  2. Waar zijn de Nederlandse gayrappers?
Dat hiphop en homoseksualiteit samen kunnen gaan, bewijst Macklemore in 'Same Law', de diXte van de week bij FunX. Op de track brengt de populaire rapper het onderwerp homoseksualiteit ter sprake en vertelt hij over de twijfels die hij in zijn jeugd had over zijn eigen geaardheid. Dat was ook gelijk de aanleiding voor de CritiXstelling: 'Hiphop en homoseksualiteit gaan niet samen'. Meer dan zestig procent van de FunX-luisteraars was het oneens met de stelling. Het zal dus waarschijnlijk niet lang meer duren voordat een Nederlandse gayrapper succesvol is.

Via FunX Facebook stroomden de volgende reacties binnen.

Ridvan = oneens
Je moet altijd jezelf kunnen blijven. Juist in de Hiphop anders wordt je bestempeld als "fake". Homo of niet, als je talent hebt zal iedereen naar je luisteren

Abdelrachid = eens
Helaas gaat het niet samen, homoseksualiteit en hiphop. Noem een gayrapper?

Dino = eens
Past niet bij de typisch mannelijke macho imago van de hiphopmuziek. Gay is meer passend in de pop, Elton John enzo.

Tamara = oneens
Je seksuele geaardheid heeft geen FUCK met muziek te maken. Kijk naar Queen Latifah en Missy Elliott, beide gay and they don't gave à sh!t

Rachid = eens
Ik denk dat gross gedeelte van de mensen niet staan te wachten op tracks over buttsex.. Maar gayrap bestaat wel, het is alleen niet echt populair.

Zarayda sprak tijdens de show met verschillende luisteraars die een duidelijke mening hadden. Beluister hieronder een korte samenvatting van de show terug:

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/CritiX-Gayrappers.mp3{/audio}
Ster advertentie
Ster advertentie