FunX

SPOKEN | Vaccins: gevaarlijk of niet?

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN | Vaccins: gevaarlijk of niet?
De afgelopen week brak er in verschillende delen in Nederland de mazelen uit onder kinderen die daar niet tegen gevaccineerd waren. En zo zijn er meerdere mensen die uit verschillende redenen zichzelf of hun kinderen niet laten vaccineren, maar waarom eigenlijk niet? Manu spreekt met Anneke Bleeker van de Stichting Gezond Verstand Avonden en Martin de Munk, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken over de nadelen van vaccins die de overheid ons niet vertelt.

Goede en slechte wijken

In de jaren 70 en 80 werden wijken vaak met opzet wit gehouden, in die zin, dat er alleen maar Nederlanders mochten wonen, terwijl mensen met een niet-Nederlandse achtergrond vaak in andere wijken een huis toegewezen kregen. Maar wat zijn eigenlijk de gevolgen van dit beleid dat een aantal decennia geleden werd gevoerd. Manu spreekt met beleidsmedewerker Janneke Jansen die haar proefschrift hierover schreef en ook hangt Beata Stappers aan de lijn die met haar organisatie Defence For Children onderzocht wat voor invloed een slechte wijk heeft op de ontwikkeling van kinderen.

Spoken met Manu

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201306162100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Duidelijke Taal

Dat kan niet anders dan Nijmegen zijn! Roscovitsch, één van de frontmannen van ZoMoeilijk , dropte deze week samen met CB de eerste single Okay! van de aankomende Die Modo Tape. Donderdag 20 juni releast hij de mixtape, maar nu hangt Rosco nog even in SPOKEN aan de lijn om zijn favoriete lyricale performance door te geven. En deze is afkomstig van niemand minder dan R. Kelly.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/N7xTwRc8s30" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Uur 1
Papoose Ft. Erykah Badu - Cure
Yasiin Bey - Crime & Medicine
Prodigy - Medicine Man
Vinnie Paz Ft. Block McCloud - End Of Days
The Roots - Rising Down
Wu-Tang Clan - Impossible
Sage Francis - Hoofprints In The Sand
Keny Arkana - V Pour Vérités
Guru - Lafesaver

Uur 2
2Pac - My Block
Brother Ali - Chain Link
Marvin Gaye - Inner City Blues
India Arie - Ghetto
Roscovitisch Ft. CB - Okay!
R. Kelly - Real Talk (Duidelijke Taal: Roscovitisch)
Evidence Ft. Chase Infinite & Sick Jacken - Born In L.A.
Elzhi - Growing Up


Ster advertentie
Ster advertentie