FunX

Arjan Roskam wil wietrassen beschermen

  1. Newschevron right
  2. Arjan Roskam wil wietrassen beschermen
Je kon onlangs op FunX een interview horen met The King of Cannabis Arjan Roskam waarin hij meer vertelde over zijn nieuwe documentaire in Colombia. Roskam belde toen vanuit een onbekend land in Oceanië waar hij ook een docu aan het maken was. Arjan is weer terug van zijn verre reis en schoof vanochtend aan in Start om meer hierover te vertellen.

In de recente Vice docu was te zien dat Arjan in Colombia op zoek ging naar drie wietsoorten. Er komen volgens de wietspecialist nog meer documentaires aan. "De basis van de films is om te kijken hoeveel mensen financieel afhankelijk zijn van die planten in de landen rond de evenaar. Daarom proberen we in dat soort landen ook zo veel mogelijk te filmen," aldus Arjan.

Volgens Roskam zijn er rond de evenaar 200 miljoen mensen/gezinnen die hun geld verdienen aan dit product. "Dit is de basis van ons ding om te laten zien hoeveel mensen afhankelijk zijn van dit product. Tegelijkertijd is het om die rassen te beschermen voor de toekomst. Want er zijn duizenden rassen en die hebben belangrijke medicenale werkingen en die willen we terugbrengen naar de bewoonde wereld," vertelde Arjan.

Ster advertentie
Ster advertentie