FunX

Mensen die emoji's gebruiken hebben meer kans op seks

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mensen die emoji's gebruiken hebben meer kans op seks

En jij jezelf maar afvragen waarom je seksleven zo klote is. Het antwoord op je vraag is eindelijk hier! Volgens een onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS One hebben mensen die emoji's gebruiken meer kans op seks en dates. Maar wat is die connection tussen emoji's en meer seks dan?

Meer sexy time

De onderzoekers deden twee onderzoeken. Het eerste onderzoek keek vooral of emoji’s de kans vergroten op een mogelijke eerste date. En ja hoor, bingo! Er bleek een link te zijn tussen het gebruik van emoji’s en het hebben van meer eerste dates én meer seks. Van de ondervraagden gaf 28 procent aan gebruik te maken van emoji’s om hun berichten persoonlijker te maken en hun gevoelens beter te kunnen uiten.

Nóg meer sexy time

In het tweede onderzoek werd gekeken of er een link was tussen het gebruik van emoji’s en het fixen van een tweede date. Net zoals in de eerste studie bleek dat het gebruik van emoji’s een link had met vaker seks hebben en het hebben van meer sekspartners in het afgelopen jaar. Volgens het onderzoek helpt emoji-gebruik bij het behouden van contact na de eerste date en is er meer kans op sexy time of zelfs een relatie met die persoon.

Yeah sure

Je denkt nu misschien van: dit is weer zo’n zweverig experiment. Dit soort dingen hoef je ook niet altijd even serieus te nemen. Maar vraag je jezelf tóch af waarom mensen die emoji’s gebruiken meer seks zouden hebben? Emoji-expert Lilian Stolk gaf uitleg in Start en vertelde dat het eigenlijk best logisch klinkt.

“Als je aan flirten denkt, gaat het ook veel meer om een bepaalde lichaamstaal, zoals een knipoog. En niet per se de woorden die je zegt. En juist die beeldende kant van taal vertalen we online met emoji’s.”

Ster advertentie
Ster advertentie