FunX

Wat is zo erg aan homoseksueel zijn?

  1. Newschevron right
  2. Wat is zo erg aan homoseksueel zijn?
Je vindt allerlei theorie├źn over het ontstaan van homoseksualiteit. Is homoseksualiteit aangeboren of een geestelijke afwijking? In sommige culturen wordt het stilzwijgend toegestaan. Andere culturen zien het als een experimentele fase. Zou je ook niet willen weten waar de afkeer voor homoseksualiteit nou eigenlijk vandaan komt? Luister dan aanstaande zondag van 19:00 - 21:00 naar de uitzending van Lijn5 met Manu. Lees hier meer.


Manu gaat tijdens zijn show op onderzoek uit naar de acceptatie van homoseksualiteit. Wordt het ooit volledig geaccepteerd? En vanaf wanneer weet men van het bestaan af van homoseksualiteit? Er zijn genoeg vragen hierover die beantwoord zullen worden door onze studio gasten:

Gert Hekma
Gert Hekma is docent en is sinds 1984 universitair docent homo/lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onder meer het boek over de homogeschiedenis in Nederland vanaf 1730 tot heden. Behalve de geschiedenis beschrijft hij ook hoe hij het zelf ervaren heeft en hoe hij denkt over de emancipatie van homoseksuelen (m/v)

Diana van Bergen
Voor het eerst is er nu een groot wetenschappelijk onderzoek onder jongeren van 16 tot 25 jaar die homoseksueel zijn. Het onderzoek wilt de acceptatie hiervan in kaart brengen. Diana van Bergen voert dit onderzoek uit namens Het Sociaal en Cultureel Planbureau en de Vrije Universiteit.

Wil je ook meedoen met het onderzoek klik dan hierUitzending gemist?

Luister hier naar de uitzending wanneer jij het wilt!!
Ster advertentie
Ster advertentie