FunX

CritiX: ‘Vuurwerk steek ik lekker zelf af’

  1. Newschevron right
  2. CritiX: ‘Vuurwerk steek ik lekker zelf af’
Moet het afsteken van vuurwerk verboden worden voor burgers? Over die vraag debatteerde de Tweede Kamer woensdag, op verzoek van de Partij voor de Dieren. Voorkomen is beter dan genezen, dus het kan honderden vuurwerkslachtoffers schelen rond de jaarwisseling. Moeten we het maar overlaten aan de professionals? Wat denk jij?

Stelling

Op FunX.fm stond de stelling: ’Vuurwerk moet alleen afgestoken worden door professionals’. Meer dan 76% van de stemmers klikte op ‘oneens’.

Reacties

Angelique haat vuurwerk en Oud en Nieuw, maar vindt het overdreven om het te verbieden.

Aarti is het eens met de stelling, omdat ze regelmatig meemaakt dat iemand zijn vuurpijlen niet goed afsteekt. Dat vindt ze levensgevaarlijk.

Tom vindt dat iedereen die vuurwerk afsteekt normaal moet doen en het moet afsteken met een gezond verstand.

Nicole is het oneens met de stelling, omdat vuurwerk bij het Nieuwjaarsfeest hoort.

Asoe vindt dat iedereen die bang is voor vuurwerk gewoon binnen moet blijven.

CritiX

Q-Bah sprak in de radioshow met Ad Nieuwdorp van Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers. Die vertelde dat je maximaal een jaar celstraf kan krijgen voor knutselen met vuurwerk. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de vorige jaarwisseling 600 gewonden waren in Nederland? Check het hier!

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71935868"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag (21-23 uur). Meepraten? Vul dan hier het formulier in.
Ster advertentie
Ster advertentie