FunX

Michelle Obama verzacht verkiezingsoorlog

  1. Newschevron right
  2. Michelle Obama verzacht verkiezingsoorlog
Bij de Amerikaanse strijd tussen Obama en Romney gaat het hard tegen hard, maar de charmes van Michelle Obama verzachten de presidentenoorlog. Morad en Shay belden in Fresh 'n Up met Amerika-deskundige Hans Veldman en vroegen hem naar de belangrijke rol van de first lady.

Michelle Obama

Er wordt volgens Hans weleens gekscherend gezegd dat Michelle Obama bepaald wat er in het Witte Huis gebeurd, maar dat is natuurlijk overdreven. Ze presenteert zich heel overtuigend volgens de Amerika deskundige, maar ze brengt de minder leuke boodschappen volgens hem ook goed over. Ook schrijft ze het grootste deel van haar speeches zelf en Hans vertelt dat ze ook haar eigen plan trekt.

Grootste nederlaag

Momenteel staat Barack Obama iets voor in de peilingen, maar Romney blijkt een geduchte tegenstander. Obama heeft misschien niet altijd succes gehad, maar hij heeft tijdens zijn tijd als president wel een grote stap gezet met de zorgverzekering "Dat is de grootste nederlaag voor de conservatieven sinds veertig jaar. Dat vinden ze een hel en nog erger dan de oorlog in Irak," aldus Hans Veldman.

Romney's idee

Het grappige is dat het idee van de zorgverzekering van Romney komt. Toen Romney gouverneur was van de Amerikaanse staat Massachusetts heeft hij een soortgelijk beleid ingevoerd. Hans vertelt er meer over: "Romney heeft zelfs een soort halve ziekenfondspremie ingevoerd als Republikeinse gouverneur. Daarom zeurt hij niet zoveel over die zorgverzekering. Dat laat hij aan de conservatieven over."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F58899451&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie