FunX

Dag.nl: Jarig FunX zoekt 'Hollandse flavour'

  1. Newschevron right
  2. Dag.nl: Jarig FunX zoekt 'Hollandse flavour'
Urban jongerenradiozender FunX wil na vijf jaar ook autochtonen bereiken.
FunX viert haar vijfjarig bestaan donderdag met een jongerendebat in aanwezigheid van prinses Máxima en een feest in de Amsterdamse Music Hall, met optredens van populaire urban artiesten als The Opposites, Ziggi en Khaled. Ze representeren de typische FunX-sound: een mix van hiphop, reggae en Arabische muziek. Daarmee bereikt FunX massa's allochtone jongeren in de grote steden.

Op zoek naar autochtonen
FunX doet het zelfs zo goed bij de allochtone jeugd dat zenderdirecteur Willem Stegeman zijn pijlen nu richt op de autochtone jeugd. Want ook die moet de zender kunnen vinden. "Ons station is gebaseerd op een diversiteitsformule en daar horen ook autochtonen bij", legt Stegeman uit. "Waar andere media zich het hoofd breken over hoe ze meer allochtonen kunnen bereiken, vragen wij ons af hoe we de Hollandse flavour erin kunnen brengen. Ons succesvolle muziekformat gaan we niet aanpassen, maar we zitten erover te denken meer met personalities te gaan werken. Dat doen we al een beetje met John Williams van RTL4 die hier ook een programma heeft. Misschien levert zo'n werkwijze meer luisterende Hollanders op."


Huisvlijt
Luisteraars worden voor het jubileum opgeroepen hun eigen FunX-commercial te maken. Ze hebben nog tot donderdag de tijd. Tot nu toe houdt het aantal filmpjes niet over. Het valt ook niet mee, getuige de speciale bloopers-bijlage van deze luisteraar.

Ster advertentie
Ster advertentie