FunX

Modevormgever Aziz Bekkaoui zoekt een stagiair!

  1. Newschevron right
  2. Modevormgever Aziz Bekkaoui zoekt een stagiair!
Modevormgever Aziz Bekkaoui houdt niet van hokjesdenken. Hij wordt internationaal geroemd vanwege de mode die hij maakt en houdt zich in Nederland vooral bezig met community-art. Aziz wilde uitvinder worden, dat lijkt aardig gelukt. Zondag is Aziz Bekkaoui te gast in Hi5, jij kunt reageren op zijn vacature voor een stagiair!

Toneelvoorstellingen
Aziz Bekkaoui woonde tot zijn zesde in Marokko, waar hij als kind al toneelvoorstellingen op straat organiseerde. De vrijheid die hij als kind ervoer probeert hij mee te nemen in zijn werk. Op de website azizbekkaoui.com is materiaal te zien van verschillende projecten die Bekkaoui heeft gedaan. Misschien ken je de Lonsdale Burka nog wel, het is maar één voorbeeld van het uitgebreide werk van de modevormgever.

“Gekke kunstenaar”
Na de middelbare school koos Aziz Bekkaoui voor de modeopleiding op de Hogeschool voor de Kunsten Artez in Arnhem en liep hij stage in Milaan. Bekkaoui won in 1996 een prestigieuze Franse modeprijs en mocht naar aanleiding daarvan in Parijs Naomi Campbell kleden. Rode loper en champagne, het clichébeeld van de modewereld. Maar de modevormgever vond die wereld voor hem te beperkend en creërde zijn eigen plek te creëren, waarbij hij in zijn werk de maatschappij wil weerspiegelen.

Aziz Bekkaoui is zeer succesvol en een inspiratie voor een nieuwe generatie. Wil jij stagelopen bij deze creatieve, unieke modevormgever? Vul dan onderstaand formulier in. Luister zondag naar Hi5 (17:00-19:00 uur) voor het uitgebreide interview met Aziz Bekkaoui!

{rsform41}

Ster advertentie
Ster advertentie