FunX

Extince staat open voor verzoening met Brainpower

  1. Newschevron right
  2. Extince staat open voor verzoening met Brainpower
Kom jij uit de tijd van cd's, discmans en muziekzenders zoals TMF, The Box en MTV? Dan ken je zeker rapper Extince van hits zoals Spraakwater, Viervoeters, Zoete Inval en Kaal of Kammen.

Extince album: X

Extince maakte vrijdag 13 maart zijn comeback met het nieuwe album 'X'. De Brabantse rapper werkt daarop samen met onder andere Akwasi, Keizer, Shirma Rouse en Rotjoch. Dat is bijna twintig jaar na zijn top tien hit 'Spraakwater'.

Don't Know Dutch

Extince vertelde vanochtend in Start dat hij inmiddels de eerste videoclip van 'X' samen met Venour heeft geschoten voor de single Don't Know Dutch. "We hebben al een dag gedraaid en gaan nog een dag of twee draaien en daarna monteren." Het is één van zijn favoriete tracks op het nieuwe album X: "Als mensen elkaar vanwege de verschillende nationaliteiten niet verstaan, dan wordt het extra dope en daarnaast is het een kleine shoutout naar Duitsland. Daar was het altijd aan als ik er vroeger kwam."'Beef' Brainpower

De comeback van Extince vindt meer dan een decennium na de 'beef' met Brainpower plaats. Rond 2003/2004 haalden beide rappers flink uit naar elkaar met disstracks als Doorgaan en Ghostbusters: "Voor de massa leek het alsof ik was begonnen met de disstrack 'Doorgaan', maar in mijn ogen was hij dat undercover met een track op zijn eerste album," zei Extince in de FunX ochtendshow. "Ik reageerde met 'Doorgaan' en noemde daarop bewust geen namen. Er was maar één iemand die ik in vertrouwen had verteld dat het om Brainpower ging. Die persoon verspreidde dat bericht en de platenmaatschappij pakte die track als marketingpunt om mee te stunten. Ik wilde dat helemaal niet. "

Goed voorbeeld

Extince heeft nooit het gevoel gehad dat er een probleem was tussen hem en Brainpower. Hij staat zeker open voor een gesprek met Brainpower, maar denkt ook dat er niets te lijmen valt omdat er geen beef was: "Ik zou dat willen doen om het goede voorbeeld te zijn, maar niet voor de commercie. Nogmaals ik zag het niet als een beef. Voor mij was het altijd een lyrical competition en niet meer dan dat."Tijdens het FunX-interview gaf ook Appa aan om ooit nog met Extince samen te willen werken:Family Man X

Extince is inmiddels al 47 jaar oud, vader van drie kinderen en teruggekeerd naar zijn hometown Oosterhout. Hij woonde in de tijd van zijn grootste successen een tijdje in Amsterdam, maar besloot om uiteindelijk toch terug te keren naar het 'Zieke Zuiden'.

Ster advertentie
Ster advertentie