FunX

Styliste Kim Keizer: 'think out of the box!'

  1. Newschevron right
  2. Styliste Kim Keizer: 'think out of the box!'
Jij kent haar misschien nog niet maar in hiphopland is ze bijna niet meer weg te denken: fashion styliste en image consultant Kim Keizer. Ze werkt met vrijwel elke bekende rapper uit Nederland, van Ali B tot Kempi en van Darryl tot Zwart Licht. Vanmorgen was ze in Start.

Kim begon haar carrière aan de dansacademie in Amsterdam. Tijdens een dansopdracht kwam ze in aanraking met styliste Isis Vaandrager en sindsdien weet ze dat ze zich liever met mode bezighoudt dan met dansen.

Look is belangrijk
Volgens Kim is de look van een artiest erg belangrijk. "Je hoeft tegenwoordig niet alleen leuk te kunnen zingen en er leuk uit te kunnen zien. Je moet ook wel een beetje fashionable verantwoord zijn en een goeie look hebben," aldus Kim.

Ook wijst ze op het belang van image building. "Het lijkt mij belangrijk dat je bij elk nieuwe album een nieuwe look hebt. Je krijgt er bepaalde volgers door."

Trends
Kim heeft het overigens niet zo op trends. "Ik moet zeggen dat ik niet heel erg van de trends ben. Ik vind dat je gewoon iets moet doen wat je staat en niet mee moet doen met trends anders word je een soort hipster."

Tip!
Tot slot heeft ze ook nog een tip voor je: think out of the box! "Nederland is één van de weinige landen die zo f*cking stijlvast is. Ga bijvoorbeeld vintage shoppen. Het is niet vies, het is heel bijzonder, het heeft een verhaal, het is anders. Ga eens kijken naar een designer die je tof vindt, die maakt misschien iets heel moois. Of ga zelf iets maken. Borduur zelf iets op een jasje."

Beluister hier het hele interview met Kim Keizer:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/start_kimkeizer.mp3{/audio}

Bekijk het werk van Kim op haar eigen website

Ster advertentie
Ster advertentie