FunX

Wat mag er veel niet deze zomer!

  1. Newschevron right
  2. Wat mag er veel niet deze zomer!
De barbecuepolitie is sinds afgelopen weekend actief in Rotterdam. In de grote parken van de Maasstad wees de Dienst Stadstoezicht op gevaarlijke situaties door barbecueën en deelde ze vuilniszakken uit om de rotzooi op te ruimen. Er zijn maar een paar ‘barbecuegerelateerde‘ boetes uitgedeeld, de meeste bonnen gingen naar wildplassen en foutparkeren.

Politiepost Vondelpark
De mobiele politiepost in het Vondelpark, Amsterdam. Een vechtpartij op Stille Zaterdag waarbij 60 jongeren met elkaar en de politie op de vuist gingen, maakte de post noodzakelijk voor de rest van het Paasweekend. De politie zag meteen effect door de post en denkt erover vaker te gaan surveilleren bij drukke parkdagen. Ondertussen verbaast de Amsterdamse politiek zich over het feit dat de overlastschoppers zo snel alweer zijn vrijgelaten.


De vechtpartij in het Vondelpark. Foto Maarten Brante

Eigen plezier
Maastricht is een campagne gestart om ervoor te zorgen dat stadsparken daar schoon blijven. "Het eigen plezier moet niet worden afgewenteld op de gemeenschap", zegt wethouder André Willems. Eén van de onderdelen is het instellen van een parkwacht. "Die krijgt vooral, in eerste instantie, de taak om mensen er op te wijzen dat het niet de bedoeling is het afval te laten liggen op het gras"...

Pissen en Kotsen
Koninginnedag staat voor de deur. Alcoholdrinken in de trein of op het station mag niet die dag omdat de NS vreest voor dronken feestvierders. Vorig jaar werden de coupes vol gepist en gekotst en daar heeft de NS even geen zin meer in. Het is volgens een woordvoerder "een signaal naar de kleine groep die de overlast veroorzaakt".

Wat mag er veel niet deze zomer!, concludeerde De Pers in een artikel.

Ligt het aan de vertrutting van ons land of kunnen we ons met zijn allen niet meer gedragen?



Met Barbapappa is barbecuen wél leuk
Ster advertentie
Ster advertentie