FunX

CritiX: Meer kleur op de cover van tijdschriften

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Meer kleur op de cover van tijdschriften
Nederland is een multicultureel land, maar dat zie je vaak niet terug op de covers van tijdschriften. De makers van de bladen zeggen dat ze minder nummers verkopen als een niet-wit model de cover siert. Moeten ze inderdaad aan hun oplage denken of ervoor zorgen dat iedereen zich erin kan herkennen?’ In CritiX daarom de volgende stelling: “Nederlandse tijdschriften moeten meer donkere modellen op de cover plaatsen.”

Reacties

80 procent van de FunX-luisteraars was het eens met de stelling. Er moeten dus meer donkere modellen schitteren op de cover van Nederlandse tijdschriften. Lees hieronder een aantal reacties die wij binnenkregen via de FunX Facebook en Twitter:

Francoise: Ik vind dat er van alles op de cover mag ongeacht huidskleur, lichaamstype etc. Lekker variëren die handel!
Naila: Als ze minder verdienen wanneer er een donker model op de cover staat, dan moeten ze dat niet veranderen. Is toch gewoon een commercieel bedrijf met winst oogmerk?
Chloe: Nu is het wel zo dat blanke modellen all round ingezet kunnen worden dus voor verschillende typen sfeer reportages, omdat blanke modellen er heel basic uitzien. Je kan er alle kanten mee op.
Lonneke: En ook meer dikkere modellen alsjeblieft!!! Bijna geen normaal mens heeft maat 34
Sharon: Nederlandse tijdschriften dus Nederlandse modellen, zo simpel is dat.
Christina: Eens met de stelling. Alleen moet ik zeggen dat ik het multiculturele karakter van Nederland best vind tegenvallen. Het geldt vooral voor de grote steden, het overgrote deel van Nederland bestaat uit platteland en daar is het voor blank.
Anfaal: FunX, is het geen leuk idee om zelf een tijdschrift te creëren met alle soorten modellen, getint, donker, etc.. behalve anorexia typetjes?

CritiX
Q-Bah belde in CritiX met Cecile Narnix, hoofdredacteur bij Elle, zij plaatse deze maand een donker model op de cover. Beluister hieronder het interview.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64851859&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie