FunX

FunX en Amnesty International maken live-uitzending tijdens Internationale Dag van de Mensenrechten

foto: Amnesty International / K. Veldkamp
  1. Newschevron right
  2. FunX en Amnesty International maken live-uitzending tijdens Internationale Dag van de Mensenrechten

FunX en Amnesty International strijden deze zondag tegen het onrecht in de wereld tijdens de Internationale Dag van de Mensenrechten. En dat doen we samen met jou! Tijdens de speciale thema-uitzending tussen 15:00 uur en 19:00 uur gaan FunX-dj's Eva en Ingrid in gesprek met jou over thema's zoals etnisch profileren, politiegeweld, vrijheid van meningsuiting en discriminatie.

Discriminatie of vrijheid?

Amnesty International spoort je tijdens de thema-uitzending aan om stil te staan bij internationale conflicten zoals de schokkende beelden die eerder deze week opdoken van een slavenmarkt in Libië. Ook vindt er een debat plaats met FunX-luisteraars over wanneer iets discriminatie of vrijheid van meningsuiting is. We hebben namelijk allemaal het recht om te zeggen wat we denken en vinden, maar waar ligt de grens?

Schrijfmarathon

De thema-uitzending op FunX komt live vanuit het Amnesty International-gebouw in Amsterdam waar op dat moment ook een 14 uur durende schrijfmarathon plaatsvindt. Honderden mensen schrijven daar tegelijkertijd brieven om op te komen voor mensen die bijvoorbeeld gediscrimineerd worden, onterecht in de gevangenis zitten, gemarteld zijn of worden bedreigd.

beschuldigd, gemarteld, vermoord

De brieven die tijdens de schrijfmarathon worden geschreven zijn gericht aan invloedrijke personen zoals presidenten of koningen van landen waar onrecht plaatsvindt. Het gaat om in totaal tien cases die gericht zijn op landen zoals Finland en Tsjaad waar mensen jaren onterecht vastzitten in de gevangenis, vals worden beschuldigd, gemarteld en in sommige landen zelfs vermoord. Het overkomt deze mensen allemaal, omdat ze opkomen voor hun rechten, voor jouw rechten of voor het milieu.

Shackelia Jackson

Shackelia Jackson is één van de tien personen die jij kan helpen door een brief te schrijven aan de premier van Jamaica. Shackelia's broer Nakiea werd volgens haar doodgeschoten nadat Jamaicaanse agenten onterecht dachten dat hij een overvaller was. Jouw brief aan de premier van Jamaica kan hem misschien overtuigen om een onafhankelijk gerechtelijk onderzoek in te stellen naar de dood van haar broer en de daders te berechten. Het emotionele interview van FunX-dj Eva Cleven met Shackelia Jackson hoor je aankomende zondag bij FunX.

Schrijf ook een brief

Wil jij ook een brief schrijven of meepraten over de onderwerpen? Kom dan aanstaande zondag tussen 10:00 en 00:00 naar het Amnesty International-gebouw aan de Keizersgracht 177 in Amsterdam! Kan je niet komen, maar wil je toch een brief schrijven? Klik dan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie