FunX

‘Ik doe de deur niet open voor onbekenden’

  1. Newschevron right
  2. ‘Ik doe de deur niet open voor onbekenden’
We kennen allemaal wel het verhaal van de 12-jarige Milly Boele die haar deur open deed voor Sander V. Haar 26-jarige buurman bracht haar dezelfde dag nog om en begroef haar lijkje in zijn achtertuin. Natuurlijk betekent dit niet dat iedereen die bij je aanbelt zulke kwade bedoelingen heeft, maar in de grote steden waarschuwt de politie wel voor oplichters en babbeltrucs. Doe jij de deur nog open voor onbekenden?

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: ‘Ik doe de deur niet open voor onbekenden’. Zo’n 63% was het eens met de stelling.

Reacties

Uredish: Ik doe wel open maar ik gooi de deur ook zo weer dicht.

Maart: Ik heb zo’n camera-ding waarmee je eerst kan checken wie er voor je deur staat. Heel handig! Ook als er mensen aanbellen die je even niet wil spreken.

Kim: Ik ben op klaarlichte dag overvallen in huis. En twee keer bedreigd bij een pinautomaat. Dus je bent van harte welkom, maar ik bepaal HOE je weer naar buiten gaat.

Shefanie: Ik doe de deur niet open. Bel me eerst maar op m’n telefoon.

Maza: Als ik niet eerst gebeld ben, doe ik de deur ook niet open.

Jannie: Ik blijf geloven in de goedheid van de mens. Dus als er iemand aanbelt doe ik zeker open.

CritiX

In de radioshow met Q-Bah werd ook afwisselend gereageerd. Doen FunX-luisteraars Sarah en Marleen de deur open voor vreemdelingen? Check het hier:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F50389500&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX met Q-Bah beluister je van maandag t/m donderdag van 21.00-23.00 uur op FunX. Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie