FunX

Anna Nooshin: "Het maakt niet uit wat je startpunt in het leven is geweest"

foto: Instagram: Anna Nooshin
  1. Newschevron right
  2. Anna Nooshin: "Het maakt niet uit wat je startpunt in het leven is geweest"

Op 22 december organiseert FunX het Good Vibes Dinner voor jongeren met een vluchtverleden. Het diner wordt gehost door Fernando en Anna Nooshin. Anna weet zelf als geen ander hoe het is om als jonge vluchteling Nederland binnen te komen. In Start met Fernando vertelt ze over hoe zij dat destijds heeft ervaren en blikt ze vooruit naar het Good Vibes Diner.

Anna Nooshin: “Het maakt niet uit wat je startpunt is geweest in het leven”

Verdrietig

De schrijnende gebeurtenissen die dit jaar rondom Ter Apel plaatsvonden, zijn niemand ontgaan. Anna vertelt dat het haar erg verdrietig heeft gemaakt. Daarom is ze blij dat ze met het Good Vibes Dinner iets positiefs kan doen voor de jongeren met een vluchtverleden. "Ze hebben al zoveel moeten achterlaten en als je dan ook nog eens ergens aankomt en je wordt niet warm ontvangen... Niet eens niet warm, maar je wordt ook nog eens bekogeld of uitgescholden en je voelt je niet welkom. Dan is dit het minste wat we kunnen doen voor hen."

Koud hart

Zelf herinnert Anna zich haar aankomst in Nederland heel anders. "Hoe het nu gaat, is niet wat ik herken van toen wij hier kwamen", vertelt ze. "In mijn tijd was het wel warm. Daar moet ik wel eerlijk in zijn. Ik heb het gevoel dat het hart van mensen wat kouder is geworden." Anna denkt dat dat komt doordat we nu in een maatschappij leven waarin mensen vooral aan zichzelf denken. "Ik hoop dat we met het diner laten zien dat wij wél aan ze denken."

Inspireren

Anna hoopt tijdens het Good Vibes Dinner andere jongeren met een vluchtverleden mee te geven dat het niet uitmaakt wat je startpunt in het leven is geweest. "Je hoeft niet per se met een gouden lepel in je mond geboren te zijn." Anna wil de jongeren inspireren om vooral hun dromen en ambities waar te maken. "Als honderd mensen zeggen dat ze het niet moeten doen, moeten ze het lekker wel doen." Ook al lijkt de situatie waar ze nu in zitten niet ideaal, ze moeten volgens haar nooit opgeven. "Wat er ook gaat komen, het is niet voor altijd en het wordt altijd een beetje beter."

Good Vibes Dinner

Op 20 december organiseert FunX het Good Vibes Dinner. Hier komen jongeren die naar Nederland gevlucht zijn onder meer in contact met FunX-luisteraars. Het diner staat in het teken van lekker eten, muziek, hoop, verbinding, ontmoetingen en verhalen. Kortom: good vibes.

Na onder meer de schrijnende gebeurtenissen die eerder dit jaar in Ter Apel plaatsvonden, wil FunX graag laten zien hoe Nederland écht is. Met het diner willen we jonge nieuwkomers met een vluchtverleden dan ook warm verwelkomen, een hart onder de riem steken en kijken hoe we iets voor hen kunnen betekenen, samen met FunX-luisteraars.

De avond wordt gehost door Mister Good Vibes Fernando en Ouassima. Er zullen veel verschillende flavours qua eten en muziek zijn, met onder meer optredens van Inez en DJ Mimi. Daarnaast zullen een aantal bekende FunX-gezichten voor deze speciale gelegenheid de radiostudio verruilen voor een plekje in de keuken, achter de bar of in de bediening.

In aanloop naar het event deelt FunX onvergetelijke, inspirerende en ontroerende verhalen van mensen met een vluchtverleden of mensen die daar wat mee te maken hebben. Een overzicht van alle stories vind je hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie