FunX

Yootha had moeite met naakte hoofdrol

  1. Newschevron right
  2. Yootha had moeite met naakte hoofdrol
Actrice Yootha Wong-Loi-Sing die de hoofdrol speelt in de nieuwe film 'Hoe Duur Was De Suiker', vertelde vanochtend in Start dat ze moeite had met naaktscènes. Ook laat ze wat los over de heftigste scène in de film die slavernij vanuit een ander perspectief toont.

Blote borsten
Yootha speelt in Hoe Duur Was De Suiker huisslavin Mini-Mini en daardoor is ze een groot deel van de film in beeld met blote borsten. In eerste instantie had ze daar moeite mee, maar haar vader gaf de doorslag om de rol te pakken: “Hij zei: het is een prachtige rol, dat ga je toch niet laten schieten?”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Mini-Mini
Regisseur Jean van de Velde vertelde dat hij bewust koos voor het Mini-Mini perspectief in de film, omdat hij haar een intrigerend karakter vond in het boek van Cynthia Mc Leod, waar de film op gebaseerd is. Dat terwijl je in het boek kijkt vanuit de ogen van de rijke blanke zusjes Elza en Sarith. “Zij is voortdurend getuige van wat de zusjes doen en ik vroeg me af: hoe lang blijf je alle foute dingen die je meesteres doet, toedekken? Wanneer kom je in opstand?”

Heftig
Hoe Duur Was De Suiker was ook voor Yootha heftig om te spelen: Zo is er een scène waarin Mini-Mini achter een kar moet aanrennen, terwijl de hoofdrolspelers in de kar zitten. “Dat is zo vernederend! (..) Dat zijn van die momenten dat ik echt dacht: wauw. Ik moet achter de kar aanrennen. Ik mag niet in de kar zitten. Niet omdat er geen plek is of whatever, maar omdat ik zwart ben. Hoe achterlijk is dat?”

Ster advertentie
Ster advertentie