FunX

Movienews: Parker, Matterhorn en Reality

  1. Newschevron right
  2. Movienews: Parker, Matterhorn en Reality
In Parker speelt Jason Statham de rol van een professionele dief die wordt opgelicht door zijn team. Hij wil wraak nemen en reist hiervoor naar Palm Beach waar hij een insider ontmoet die hem moet helpen bij het stelen van juwelen van zijn oude teamgenoten. Die rol wordt vertolkt door Jennifer Lopez. Volgens Robbert Blokland wordt de functie van J.Lo in de film echter nooit helemaal duidelijk. "Het is echt geen briljante film, maar als je gewoon van pief paf poef en Jennifer Lopez houdt, dan kan je 2 uur lang je hart ophalen. Maar ga anders niet, want er zijn betere films met Jason Statham," aldus de (film)journalist.

Matterhorn
De Nederlandse film Matterhorn is een tragische komedie die zich in de jaren 50 afspeelt. Ondanks dat de meningen over de film verdeeld zijn, leverde het de regisseur de publieksprijs op bij het Rotterdams Film Festival. "Het is een heel gelaagde film, sommige mensen vinden het prachtig en sommige mensen vinden het zweverig," verklaarde Blokland.

Reality
De Italiaanse film Reality was vorige week ook op het Film Festival in Rotterdam te zien. Het gaat over een visboer die mee wil doen aan de audities van Big Brother. De man wordt uiteindelijk afgewezen, maar kan daar niet mee leven. Hij probeert er alles aan te doen om toch in dat tv-programma te belanden. "Dat geeft die film heel goed weer, op een hele rare manier zie je wat voor bizarre impact zo'n programma als Big Brother heeft op levens van normale mensen die denken dat ze op die manier bekend kunnen worden," aldus de filmkenner. "Het is een goede film, wel een hele rare film, het werk niet helemaal. Het is wel fascinerend dat zo'n fenomeen als Big Brother zoveel succes heeft op de wereld en er in Italiƫ zelfs films gemaakt worden om dat te bekritiseren."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F78212706"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie