FunX

"Beroemdheden inspireren tot botox"

  1. Newschevron right
  2. "Beroemdheden inspireren tot botox"
In de Verenigde Staten kiezen steeds meer jonge vrouwen om er nog nét wat jonger uit te zien. Niet alleen met maskertjes, crèmetjes en make-up maar ook met behulp van botox. Die ontwikkeling is verre van nieuw maar roept wel de vraag op: hoe zit dat eigenlijk in Nederland?

"Ik wil er 'ook zo' uit zien"
Rutger
sprak in Jouw Stad Utrecht met cosmetisch arts Marguerite van Randwijck: "Die trend valt hier wel mee, misschien loopt Amerika voor en verandert het hier over een tijdje. Of de ontwikkeling zorgelijk is? Als je iets ziet waar je last van hebt, moet je er iets aan doen. Of je nu 25 of 45 bent!"

Cosmetisch arts Dennis Bartels vertelde Rutger: "De afgelopen twee à drie jaar zien wij wel vaker mensen van onder de 30 langskomen. Ze geven aan dat ze door social media geïnspireerd raken om iets aan hun uiterlijk te doen, vooral door beroemdheden. Ze willen er dan 'ook zo' uit zien."



Botox tegen transpiratie en migraine
Natasja
belde in Jouw Stad Amsterdam met cosmetisch arts Annabeth Kroeskop. Ook zij begroet steeds meer jongeren die een beroep op botox doen, maar niet altijd om er beter uit te zien. Botox kan ook helpen tegen overmatig transpireren en migraine: "Veel veel medicatie voor deze vorm van hoofdpijn is bijvoorbeeld schadelijk is voor de vruchtbaarheid. Botox kan een goed alternatief zijn."




Het taboe is weg
"Het taboe is weg, jongeren staan open voor botoxbehandelingen," vertelde Ivo Derksen aan Dulci in Jouw Stad Rotterdam. Hij verwees daarbij naar onderzoek. Toch laten de statistieken volgens Ivo wel een nuance zien: "Wel is het nog steeds zo dat vooral 30'ers, 40'ers en 50'ers langskomen voor een behandeling."



Wat vind jij?
Is een beauty-behandeling met botox de normaalste zaak van de wereld, ongeacht je leeftijd? Inspireren celebrities jou ook om iets aan je uiterlijk te doen? Deel je mening! Voorbijgangers in Utrecht gingen je al voor tegenover FunX-reporter Laila:



FunX-reporter Ouassima peilde in Amsterdam de meningen over de stelling:



Ster advertentie
Ster advertentie