FunX

"Homo's horen niet thuis op religieuze scholen"

  1. Newschevron right
  2. "Homo's horen niet thuis op religieuze scholen"
"Je kunt worden weggestuurd als je homo bent en als je homo doet." Anno 2015 is dat best een beangstigende uitspraak. Stel dat je als LHBT'er in het onderwijs werkt en ontslagen wordt omdat je een andere geaardheid hebt? Nu kan dat namelijk nog. Maar de Eerste Kamer besluit vandaag over een wetsvoorstel om de zogeheten enkele-feitconstructie af te schaffen.Natasja sprak hierover met Tanja Ineke. Zij is de voorzitter van de LHBT-belangenvereniging COC Nederland.Heftige reacties
Door deze aparte constructie kunnen religieuze scholen openlijk lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen en docenten wegsturen, ontslaan of weigeren. Reporter Ouassima was benieuwd hoe Amsterdammers hierover denken. Zij ging de straat op met de stelling: Homo's moeten op Christelijke en Islamitische instellingen kunnen werken. Eens of oneens?

Deze stelling zorgde voor nogal wat heftige reacties onder de Amsterdammers.

"Christelijke en islamitische scholen verbieden het om homo te zijn, dus ik denk niet dat ze daar thuishoren. Een homo doet in z'n privéleven allemaal gekke en vieze dingen en dat hij of zij zich daarnaast met kleine kinderen bezighoudt, dat vind ik niet kunnen. Meestal hebben ze bepaalde trekjes en kinderen kunnen dat overnemen."

"Het zijn mensen die vaak genoeg ook heel wijs zijn. Waarom zouden ze een aparte behandeling moeten krijgen? Het zijn mensen. Vlees en bloed. Zulke dingen moeten je niet ophouden. Vooral niet in je ontwikkeling."Ook in de FunX App ging het helemaal los. "Als je van een homo les krijgt en je weet niet dat het een homo is, dan leer je er wel van. Het is maar net hoe je er zelf over denkt."Wat vind jij?


Ster advertentie
Ster advertentie