FunX

Internationale samen-werking bij inhuldiging

  1. Newschevron right
  2. Internationale samen-werking bij inhuldiging
Vandaag is het vanwege Koninginnedag en de inhuldiging van Willem-Alexander enorm druk in Amsterdam. De politie heeft natuurlijk een groot aantal voorzorgsmaatregelen moeten treffen om de veiligheid van de feestgangers te garanderen. FunX-presentator Fernando sprak hierover met één van de Amsterdamse agenten, Jovanny Bos.

Twitter
De ME'er vertelde dat er in de stad schermen zijn opgehangen waar mensen Twitter-berichten van de politie en gemeente kunnen volgen. Zo zien voorbijgangers snel of er wel of niet iets aan de hand is op de plek waar ze zich op dat moment bevinden. "Het mooiste van social media is dat het nog sneller is dan dat een journalist naar buiten kan brengen als er ergens wat gebeurt," aldus Jovanny.

Speurhonden
Er worden verder 10.000 agenten ingezet. Deze komen natuurlijk niet allemaal uit Amsterdam, maar ook uit Den Haag en Rotterdam. Er komen zelfs speurhonden uit België en Duitsland die eventueel explosieven kunnen opsporen. Deze honden moeten de Nederlandse viervoeters af en toe aflossen. Honden hebben namelijk een maximum aantal uren dat ze achter elkaar mogen werken. Als ze te lang doorgaan zijn ze minder accuraat volgens Bos.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89998078%3Fsecret_token%3Ds-ROLPl"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie