FunX

Holland's Next Top Model-winnaar Marcus: "Er werden wel grenzen opgezocht"

  1. Newschevron right
  2. Holland's Next Top Model-winnaar Marcus: "Er werden wel grenzen opgezocht"

Een half jaar geleden stuurde Marcus uit het Drentse Hoogeveen wat willekeurige selfies en vakantiekiekjes op in de hoop mee te mogen doen aan Holland's Next Top Model. Dat pakte goed uit. Hij werd uitgekozen en na een spannend seizoen werd hij afgelopen maandag gekozen tot winnaar van het twaalfde seizoen. Giorgio en Vanessa nodige hem uit om bij Turn Up! te kletsen over zijn deelname, toekomstplannen en verschillende eerste keren.

Geen ervaring

Marcus mag zich niet alleen Holland's Next Top Model noemen, hij krijgt ook een modellencontract en komt op de cover van tijdschrift ELLE. Toch voelt hij zich nog niet helemaal een echt model. "Model zijn is echt een vak en dat wil ik echt verdienen." Hij had namelijk nog totaal geen modellenervaring voordat hij aan het programma meedeed. "Ik zag de reclame voorbijkomen en ik dacht: zou ik dit kunnen?"

Strak roze broekje

Het 18-jarig model heeft tijdens het programma best wat grenzen moeten opzoeken. "Ik moest met een mede-kandidaat, Samuel, een fotoshoot doen en het moest bijna erotisch zijn. In het park, strak roze broekje, hoge hakken... Dat was wel even een grensje dat opgezocht werd." Dat fragment vond hij dan ook lastig om terug te kijken, maar het heeft hem uiteindelijk wel een succesvol eindresultaat opgeleverd. "Iedereen lachte me uit!"

Dromen van Dior

De toekomst van Marcus lijkt er rooskleurig uit te zien. Hij heeft in ieder geval al een paar buitenlandse castings op de planning staan. Zijn grote droom heeft hij ook duidelijk voor ogen: werken voor Christian Dior. "Ik heb me heel erg verdiept in hem, hij is echt een voorbeeldfunctie."

Alle afleveringen van Holland's Next Top Model kun je terugkijken op Videoland.

Ook jongens

Hollands Next Top Model is de Nederlandse versie van de populaire modellenzoektocht America's Next Top Model met Tyra Banks. Het eerste seizoen verscheen in 2006 en sindsdien heeft het programma verschillende succesvolle modellen voortgebracht, zoals Kim Feenstra (seizoen 2) en Loiza Lamers (seizoen 8). Vanaf 2017 mogen er ook jongens meedoen aan het programma en vanaf dat jaar is er alle drie de keren een mannelijke winnaar geweest: Montell, Soufyan en nu dus Marcus.

Ster advertentie
Ster advertentie