FunX

Halloween ghost stories: "Ik kwam uit de wc en zag dat ze bezeten was"

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Halloween ghost stories: "Ik kwam uit de wc en zag dat ze bezeten was"

Het is Halloween! En daar horen onverklaarbaar enge verhalen bij. Die zijn - helaas - over de hele wereld te vinden, dus ook hier in Nederland. Verschillende FunX-luisteraars deelden hun eigen ghost story.

overleden opa?

Hoewel Sander zelf eigenlijk (nog) nooit iets raars heeft meegemaakt, wil hij wel graag iets delen wat zijn ouders tot op de dag van vandaag niet kunnen verklaren.

“Het was tijdens kerst dat ze ineens een kerstbal echt om een tak van de kerstboom zagen draaien. Het draaide er zo snel omheen, dat mijn vader zijn ogen niet kon geloven. Echt niemand had eraan gezeten. Maar toevallig hadden ze vlak daarvoor wel gesproken over mijn overleden opa."

Haunted peuterspeelzaal

Anouk had als 19-jarig meisje een bijbaantje in de schoonmaak. Maar wat er gebeurde in de peuterspeelzaal die ze ooit regelmatig in de avonden moest schoonmaken, was zodanig eng, dat het in haar geheugen gegrift staat.

"Ik was daar een keer alleen in de avond aan het werk en hoorde uit het niets geluiden. Aan de ene kant maakte het me een beetje bang, maar aan de andere kant dacht ik, het zal wel. Totdat ik de geluiden nog een keer heel duidelijk hoorde. Ik ging er eerst vanuit dat het een inbreker was, dus ik pakte een schaar ter zelfverdediging. Ik heb toen ook gelijk mijn werkgever gebeld en die is meteen gekomen om te checken of er nog iemand anders in het gebouw was. En dat was niet het geval. Daarna ging ik samen met een collega maar verder met schoonmaken. Maar toen gebeurde er weer iets. Er hingen slingers, waar niemand aan had gezeten, maar een van die slingers ging dus ineens heen en weer. M'n collega zag het ook. Maar niet alleen dat. Terwijl de een aan het dweilen was en de ander aan het stofzuigen was, zagen we voetstappen op de grond verschijnen, die opeens ophielden. Toen werd ik echt helemaal gek. We hebben het snel afgemaakt en zijn daar toen weggegaan. Sindsdien hebben we daar nooit meer in de avonden schoongemaakt. Ik ben eigenlijk een heel nuchter persoon en ik hou er wel van om naar horrorfilms te kijken, maar dit was onverklaarbaar. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat daar precies aan de hand was."

Bezeten op een birthday

Luisteraar Sila heeft een wel heel bizar verhaal die ze in de jaren 80 meemaakte. Het gebeurde allemaal op een verjaardag...

"Ik was naar een verjaardag met mijn neefje. Iemand die hij kende was jarig en via hem kende ik de jarige ook weer. Toen ik aan een kennis vroeg waar het toilet was, begeleidde ze me ernaartoe. Vervolgens zei ze iets, waarvan ik dacht dat het grappend bedoeld was: ik hoop dat je er nooit meer uitkomt. Maar wat bleek: toen ik klaar was mijn toiletbezoekje en weer richting de woonkamer wilde gaan, zag ik tot mijn grote schrik dat ze bezeten was en de familie haar met alle macht vast probeerde te houden. Ze wreef met haar handen in haar nek, draaide met haar hoofd en rolde met haar ogen. De familie ging snel de keuken in om knoflook te stampen om de boze geest in haar te verdrijven. Zoiets. Wat opviel was dat die bezeten kennis ineens poeslief deed richting alle mannen en heel gemeen richting de vrouwen. Uiteindelijk is het ze gelukt om haar weer rustig te krijgen. Later hoorde ik pas dat er wel vaker vreemde dingen in dat huis gebeurde, die de familie niet kon verklaren. Ik zal het nooit meer vergeten."

creepy hotelkamer

Een aantal jaar geleden bezocht Cheyenne de Thaise stad Bangkok voor de tweede keer. Ze verbleef in hetzelfde hotel waar ze de eerste keer zo goed had geslapen. Maar deze vakantie gebeurde er iets heel raars.

"Ik was daar met mijn ouders, zusje en broertje. Mijn zusje en ik sliepen op een kamer en de rest in een andere kamer naast ons. Het was midden in de nacht, rond een uurtje of drie. Mijn zusje sliep al en ik kwam net de douche uit. Op het moment dat ik wilde gaan slapen, knipperde het licht in de hal een aantal keer. Ik ben nog even gaan checken of er wat aan de hand was, maar er was niks. Ergens was ik toch een klein beetje geschrokken en besloot om nog even wakker te blijven. Vanuit de kamer hadden we een mooi uitzicht op de fly-overs. Ik pakte mijn camera erbij om daar foto's van te maken. Maar niet lang daarna schrok ik pas echt! Letterlijk alles in de kamer, dus de televisie, de telefoon en alle lampen die er waren, gingen aan en uit. Echt fucking raar! Ik geloof niet in die dingen, maar dit was zo apart. Buiten leek er geen stroomstoring te zijn en ook mijn ouders hebben helemaal nergens last van gehad. Toen kon ik al helemaal niet meer slapen. Ik bid nooit echt, maar toen dat gebeurde, lag ik wel even verstijfd in bed te bidden en ben uiteindelijk zo in slaap gevallen. M'n moeder zegt dat het vast geen negatieve energie zal zijn geweest, omdat het me niks gedaan heeft. Ik heb het daar ook vrij snel weer los kunnen laten hoor. Maar toch, wel creepy!"

Ster advertentie
Ster advertentie