FunX

Oprichter SFB Rabby Racks brengt eigen muziek uit: "Ik wil niet meeliften op hun succes"

  1. Newschevron right
  2. Oprichter SFB Rabby Racks brengt eigen muziek uit: "Ik wil niet meeliften op hun succes"

Rabby Racks heeft vandaag zijn EP Racks 2 gedropt en was daarom te gast bij Jouw Stad Den Haag. Felicity besprak met hem waar hij het drukker mee heeft: zijn eigen muziek of zijn werkzaamheden voor SFB? En waarom is hij eigenlijk nooit zelf bij SFB gegaan?

Ondernemen

Rabby Racks heeft SFB bij elkaar gebracht, maar op dat moment maakte hij zelf ook al muziek. Toch voegde hij zich niet bij SFB, omdat hij op dat punt in zijn leven liever een eigen onderneming wilde hebben. Hij zag potentie in Frenna en Priceless en later ook Jandro en KM. De mannen maakten een nummer en Rabby Racks regelde de videoclip. Ze kregen zoveel positieve reacties dat ze het besloten serieuzer aan te pakken. De volgende videoclip die ze uitbrachten was meteen een grote hit.

"Toen kwam er meer bij kijken, zoals promotie, marketing, merchandise. Daar hield ik me mee bezig."

Muziek maken

In het eerste jaar dat SFB begon met muziek maken, kwam Rabby Racks vast te zitten. Op dat moment kwam SFB's eerste tape, Reset The Levels, uit. Toen Rabby Racks vrijkwam begon hij ook weer met muziek te maken.

"Van het één kwam het ander. Ik had een aantal tracks af en dacht toen: ik ga er gewoon voor om ook wat voor mezelf te beginnen."

Eigen saus

Op Racks 2 is weinig van SFB te horen. Dat is een bewuste keuze van Rabby Racks. Hij wil namelijk niet meeliften op hun succes: "Ik heb mijn eigen flow, mijn eigen beatkeuze, mijn eigen verhaal en mijn eigen saus!"

Advies

Rabby Racks spreekt in het interview ook nog kort over de situatie met KM, die met een geladen pistool werd aangehouden na een optreden. De mannen van SFB geven elkaar veel advies en helpen elkaar: "We zijn als grote broers voor elkaar." Daarom legt Rabby Racks hen ook vaak uit dat ze goed moeten nadenken voor ze wat doen.

"Op internet kun je ook dingen over mij vinden en dat is moeilijk weg te halen. Wees dus bewust van je keuzes."

KM

Rabby Racks spreekt in het interview ook nog kort over de situatie met KM, die met een geladen pistool werd aangehouden na een optreden. De status is op dit moment dat het onderzoek nog loopt bij de politie van Amsterdam. Hij weet ook te vertellen dat KM's 'bday bash' in Villa Thalia aanstaande weekend gewoon nog doorgaat.

Ster advertentie
Ster advertentie