FunX

'Dieren voor bontkraag anaal geëlektrocuteerd'

  1. Newschevron right
  2. 'Dieren voor bontkraag anaal geëlektrocuteerd'
Tijdens CritiX kwam FunX-huisdichter Derek Otte erachter dat er een echte bontkraag aan zijn jas zit. Hij schaamde zich dood: "Ik ben medeplichtig aan de dood van een dier." En misschien ben jij dat ook wel? Check het hier!

Jouw jas
Een goedkope jas van de markt heeft vaak al bontkraag. En de dieren die daarvoor sterven, leven meestal onder erbarmelijke omstandigheden. Caroline Pluym (Bont voor Dieren): "In China worden ze vaak anaal geëlektrocuteerd." Heeft jouw jas een bontkraag? Check het hier!

Stelling
Staat bont dragen gelijk aan moord? Luisteraars discussieerden hierover in CritiX. De stelling was: 'Als je bont draagt ben je een moordenaar'. Zo’n 78% van de stemmers klikte op 'oneens'.

Reacties
Farah vindt de makers van bontkleding moordenaars.
Tim zegt dat dieren niet doodgemaakt mogen worden voor hun vacht. Dieren die al dood zijn mogen van hem wel als bontkleding eindigen.
Volgens Feryaad zijn sommige dieren bestemd voor het leggen van eieren en anderen voor het warm houden van de mens.
CJ vindt mensen die geen bont dragen en wel vlees eten dierhypocriet.
Van Jannie moet iedereen stoppen met het kopen van bontkleding.

Het werd een pittige discussie in CritiX. FunX-dj Q-Bah sprak met o.a. Ron Haarman van het Nederlands Bont Instituut: "Het is allemaal emotie. Nertsen in Nederland hebben het heel goed". Caroline Pluym van de Bont voor Dieren had iets anders te vertellen: "Dieren worden anaal geelectrocuteerd voor zo’n bontkraag."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75419854"></iframe>
{/source}

Derek Otte vat het allemaal even samen:
{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75436035"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie