FunX

Hoda Magazine in jungle van witte tijdschriften

  1. Newschevron right
  2. Hoda Magazine in jungle van witte tijdschriften
Hoda Hamdaoui besloot na een werkloze periode om een stylingtijdschrift voor moslimmeiden te maken. Ze noemde het blad Hoda Magazine en vertelde vanochtend in Start dat het eigenlijk een noodoplossing was: “Ik ben eigenlijk gedwongen omdat ik zonder werk zat, maar wel de huur moest betalen en brood op de plank moest brengen.”

Witte tijdschriften

Het is best opvallend dat Hoda in deze slechte tijden voor de tijdschriftenbranche, heeft besloten om een magazine uit te brengen. Ze staat daar zelf niet van te kijken en gelooft juist dat haar blad iets kan toevoegen aan de winkels: “Als je in het tijdschriften rek kijkt is het vrij wit allemaal”. Hoda is van mening dat het er een platform nodig is voor de Marokkaanse die het wel goed doet en mooie dingen bereikt. “Nieuws is vaak negatief, maar juist die mooie dingen en die positieve dingen halen het nieuws niet en die willen wij een podium en een kans bieden, zodat het evenwicht weer een beetje in balans komt,” aldus Hoda.

Succes

Het plan om Hoda Magazine uit te geven blijkt inmiddels een groot succes te zijn. Daarom opent Hoda binnenkort een kantoor in Amsterdam en ontstaat er ruimte voor nieuwe werknemers.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F101269327"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie