Naar homepage
FunX

CritiX Column: Aboutaleb op CNN

  1. Newschevron right
  2. CritiX Column: Aboutaleb op CNN

Februari is bijna voorbij. Iedereen is zijn goede voornemens vergeten. De wereld heeft de afgelopen weken verschillende ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt. Konijnen verschijnen weer overal in het land, nu ze wakker worden van hun winterslaap. En Aboutaleb is naar het Witte Huis geweest.

“Ik kan niet accepteren dat armoede leidt tot terrorisme. Armoede moet leiden naar kennis en zelfverbetering,” zei hij tijdens een interview met CNN.

Na weken van scheldpartijen heen en weer en oproepen om afstand te nemen van allerlei zaken, zijn dit woorden waar iedereen naar kan luisteren. Kennis en persoonlijke groei vormen de sleutel tot succes in de samenleving. Niet alleen word je er zelf beter van, jouw samenleving heeft hier ook profijt van, zegt de burgemeester van Rotterdam.

De 'wij-gemeenschap'
In het interview heeft meneer Aboutaleb het over een ‘wij-gemeenschap’. Dat vul ik in als: iedereen. Ongeacht je afkomst, religie of geaardheid ben je onderdeel van die ‘wij’ hier in Nederland. En alles wat je doet, heeft invloed op de rest van de samenleving. Allemaal studeren of werken we. Velen van ons zitten ook in een periode daartussenin.

Allemaal zitten we wel eens langs het water op een bankje inspiratie op te doen, of doen we boodschappen met oma. Allemaal proberen wij gezond te leven en we wagen allemaal weleens een gang naar de sportschool. We hopen en dromen allemaal, we hebben allemaal angsten. Iedereen is onderdeel van de ‘wij’.

Je hoeft het niet altijd eens te zijn met wat de burgemeester vertelt, maar hij heeft in dit interview wel een mooie boodschap. Want of je nou wil of niet, we leven gezamenlijk in dit land. En daar kunnen we van genieten. Investeer in jezelf en de wereld wordt al snel een betere plaats om in te leven.


Ster advertentie
Ster advertentie