FunX

Mensen zijn Big Business

  1. Newschevron right
  2. Mensen zijn Big Business
Mensenhandel wordt gezien als de moderne vorm van slavernij. Ook is er onlangs uit onderzoek gebleken dat mannen steeds meer het slachtoffer van worden. Dit was afgelopen zondag het onderwerp in Spoken. Een slachtoffer vertelde haar treurige verhaal. Ben je nieuwsgierig hoe de show klonk ? Lees verder en download de uitzending.

Manu zocht uit wat de oorzaak is van stijging van mannenhandel en ging in gesprek met de woordvoerder van Comensha Bas de Visser. Comensha is het landelijke meldpunt voor de centrale aanmelding, plaatsing en registratie van slachtoffers van mensenhandel in Nederland.

Mensenhandel moet niet in verwarring worden gebracht met mensensmokkel, wat het verschil is licht Prof. Gert Vermeulen toe. Hij deed vele onderzoeken naar mensenhandel in Europa en plaatst het begrip ook in een historisch perspectief.

Ondanks er steeds meer mannen het slachtoffer zijn van mensenhandelaren, bestaat de grootste groep slachtoffers nog steeds uit vrouwen. Yliana, is de schuilnaam van een Joegoslavische vrouw die 10 jaar geleden ten prooi viel aan een mensenhandelaar. Ze werd jarenlang gedwongen tot prostitutie, maar wist uiteindelijk toch te ontsnappen. Eenmaal aangekomen in Nederland richtte ze de clientenraad Samen Sterk op, een organisatie die zich inzet voor de positieverbetering van slachtoffers van mensenhandel. Bij Spoken doet ze dapper haar verhaal.

Uit Groningen is afgereisd 3KO, hij schopte onlangs nog furore met het nummer "Fake", maar nu is hij in de studio om zijn visie op mensenhandel te geven. Hij dropt een interessant Spook en geeft nog wat additionele informatie over zijn nieuwe album dat uitkomt op Kabaal Records.


Download hier de uitzending!

Ster advertentie
Ster advertentie