FunX

Silvana (29) deed 24 uur burpees voor Australië: "Alles doet pijn"

foto: Silvana na het behalen van haar challenge / YouTube: Coevorder Nieuws
  1. Newschevron right
  2. Silvana (29) deed 24 uur burpees voor Australië: "Alles doet pijn"

Crossfit-instructrice Silvana Hoeberichts behaalde gisteren om 12.00 uur het eindpunt van haar burpee-marathon van 24 uur. Dat deed ze om geld op te halen voor de slachtoffers van de Australische bosbranden. In die 24 uur heeft ze wel meer dan zesduizend burpees gedaan, een zieke prestatie! In Start met Fernando vertelde ze meer over haar loodzware challenge.

funxvideo_5e25b8d067297

Video niet beschikbaar

TWIJFELEN

Voor de mensen die niet weten wat een burpee is: het is een fitnessoefening waarin sprongen, push-ups en squats gecombineerd worden. Leuk, totdat je het 24 uur lang moet doen. "Na 2,5 uur begon mijn lichaam al in protest te raken, mijn rechterlies zat helemaal vast. Na zeven uur begon ik ook echt aan mezelf te twijfelen en of dit wel mogelijk was. Maar je hebt zo'n topteam en zoveel aanmoediging om je heen dat je niet op wilt geven."

HUILEN

Silvana's idee ontstond na het zien van de beelden van de bosbranden op social media. Het zien lijden van verbrande dieren viel haar erg zwaar. "Elke keer dat ik iets op social media zag van Austalië, sloot ik alles af omdat ik het zo zielig vond", vertelt ze. "Op een gegeven moment begon mijn vriend er ook over en toen barstte ik in huilen uit. Ik dacht: nu moet ik iets gaan doen."

SHOCKEFFECT

Nu vraag je jezelf misschien af waarom ze in hemelsnaam gekozen heeft voor burpee-marathon van 24 uur. Waarschijnlijk word je al moe als je iemand twee burpees ziet doen. Silvana legt uit:

"Ik wilde een soort shockeffect creëren. Er moest wel iets tegenover mijn actie gezet worden. Ik wilde niet alleen maar om geld vragen. Toen besloot ik burpees te gaan doen. Voor andere acties deden mensen al 12 uur lang burpees, toen dacht ik: dan maak ik er 24 uur van. Dat besloot ik misschien een beetje te snel, ik had er niet goed over nagedacht."

DONATIES

Ondanks de zware challenge, wist ze gisteren uiteindelijk om 12.00 uur de 24 uur vol te maken. Voorlopig is ze helemaal klaar met burpees, maar het was het strijden waard. Het streefbedrag van 2400 euro werd ingehaald, namelijk meer dan 3000 euro. Applaus!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie