FunX

School mag student dwingen te stoppen

  1. Newschevron right
  2. School mag student dwingen te stoppen
Studenten krijgen nu in het eerste jaar een advies van hun school of ze door moeten gaan met hun studie of toch stoppen. Bij een negatief advies moet een student zorgen voor een verbetering van zijn/haar schoolresultaten, want anders is het exit.

Minister Bussemaker wil nu dat universiteiten en hogescholen gaan experimenteren met maatregelen om studenten sneller te laten afstuderen. Een van die maatregelen is dat universiteiten ook in het tweede jaar zo’n studie bindend advies mogen uitgeven en hogescholen zelfs ook nog in het derde jaar. Daarom was de CritiX-stelling gisteren: 'Scholen mogen studenten dwingen met hun studie te stoppen'. 91% van de FunX luisteraars was het daarmee eens.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F83200425"></iframe>
{/source}

Q-Bah sprak in CritiX met FunX-luisteraar Sara uit Den Haag. Zij snapte beide kanten wel: "Het is dubbelop. Bekijk het vanuit de economie, ze zijn bezig met bezuinigen, dus scholen worden gekort als er te veel drop-outs zijn. Maar het demotiveert jongeren heel erg en talentvolle jongeren krijgen minder kans om er iets van te maken, dus we moeten goed uitkijken wat we hierover zeggen." Beluister hieronder wat Sara nog meer te zeggen heeft.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F83203228"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie