FunX

Wat speelt er achter de schermen in de rosse buurt?

  1. Newschevron right
  2. Wat speelt er achter de schermen in de rosse buurt?
Honderden vrouwen staan dagelijks met een 'glimlach' achter het raam in de rosse buurt hun lichaam te verkopen. De meesten kijken heel vrolijk als ze een man naar binnen proberen te lokken, maar schijn bedriegt. Veel prostituees staan daar uit noodzaak en niet omdat ze graag met die mannen in bed willen duiken.

Terwijl de één uit Oost-Europa komt om geld te verdienen om haar kinderen te kunnen onderhouden, wordt de ander door een loverboy onder dwang achter het raam gezet.

Docu
Regisseuse Margit Balogh besloot om dit wereldje te onderzoeken in de vierdelige EO-documentaire Jojanneke In De Prostitutie. Hierin komen zowel prostituees, klanten, raamexploitanten als pooiers aan het woord.

"Hoe bestaat het dat dit ook nog kan, wat afschuwelijk"

"Iedere keer denk je; dit is een erg verhaal zeg, erger dan dit kan niet. Dan heb je al heel veel vrouwen gefilmd en dan komt er een meisje van 18 of 19 opduiken en die heeft dan weer een verhaal en dan denk je; hoe bestaat het dat dit ook nog kan, wat afschuwelijk", vertelde Margit vanmorgen in Start."Dan besef je pas hoe serieus het echt is"

FunX-reporter Jeansen heeft ook meegewerkt aan de docu. Zo sprak hij onder andere met een ex-lovergirl. Ondanks dat hij al wat kennis had over dit wereldje, is hij na het horen van alle verhalen op bepaalde vlakken er wel anders over gaan denken. "Nadat je echt gaat praten met zulke dames dan besef je pas hoe serieus het echt is", zei Jeansen.

Tweede aflevering
Afgelopen week kon je het eerste deel uit de reeks bekijken. Vanavond gaan ze in de tweede aflevering nog een stapje verder. Het thema is deze keer: je kiest er toch zelf voor om de prostitutie in te gaan dus wat is het probleem? Je kan het antwoord op deze vraag vanavond om 22.00 checken op NPO3.

Ster advertentie
Ster advertentie