FunX

"Moslima's slachtoffer van Seks en de Zonde"

  1. Newschevron right
  2. "Moslima's slachtoffer van Seks en de Zonde"
CritiX stond dinsdag in het teken van het programma Seks en de Zonde. De documentairereeks van Femke Halsema en Hassnae Bouazza over vrouwen in de islamitische wereld. Ze praten met zeven islamitische vrouwen over hun positie als vrouw.

Femke en Hassnae kregen veel positieve reacties over Seks en de Zonde, maar ook veel kritiek over de manier waarop moslima's worden neergezet. Vandaar de CritiXstelling: "Moslima's worden in het programma ‘Seks & de Zonde’ teveel als slachtoffers neergezet." Uiteindelijk was 65% het daarmee eens.



Hassnae Bouazza had de boze reacties al verwacht en vindt het jammer. "Ze gaan voorbij aan de inhoud die het programma biedt, wat er nog gaat komen en ze geven iets dat heel erg mooi is, primetime zendtijd voor moslimvrouwen, geen kans meer."



Moes heeft de hele documentaire bekeken en is benieuwd naar het tweede deel. Toch zet hij zijn vraagtekens bij het programma. Hij vraagt zich af waarom ex-moslims over het geloof praten en waarom de docu vanuit een westers ideaal wordt bekeken. "Dan kijk je met een verkeerde bril. Bekijk het eens vanuit het oosterse perspectief."



Ervaren filmmaker Ton Lankreijer vindt Sex en de Zonde van Femke Halsema en Hassnae Bouazza een slecht programma. Hij noemt het een Femke Halsema-show in zijn column op ThePostOnline.nl. Ton heeft het vermoeden dat Femke het programma heeft gebouwd rondom privévriendinnetjes die verlichte moslims zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie