FunX

SPOKEN: Onsterfelijke Tula en drones in NL

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Onsterfelijke Tula en drones in NL
Spoken stond zondag in het teken van Tula, de beroemde slavenleider van Curaçao waar onlangs een film over is verschenen. Ook ging Manu dieper in op de inzet en het gevaar van drones, want wist jij dat dat deze onbemande gevechtsvliegtuigjes al tientallen keren gevlogen hebben in Nederland?

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201309082100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Tula

Het boek 'E Rais Ku No Ke Muri' over de slavenopstand onder leiding van onder andere Tula, is onlangs vertaald door Librta Rosario en haar zoon Pharao. Zij zijn de dochter en het kleinkind van de auteur, de zeer bekende Curaçaose schrijver Guillermo Rosario. Ze vertelden in de studio over het belang van het verhaal van Tula en over hun bijzondere samenwerking dat zich bundelde in het boek 'Onsterfelijk'. Pharao bleef het hele uur zitten en gaf in de rubriek Duidelijke Taal ook zijn favoriete lyricale performance prijs.

Drones

Drones zijn onbemande gevechtsvliegtuigje die zeer binnenkort zomaar een permanent onderdeel kunnen worden van het Nederlandse luchtruim. De regering kondigde een paar weken geleden aan dat ze de mogelijkheden onderzoeken om deze drones gewoon hier in Nederland in te gaan zetten. Manu sprak met filosoof Mark Coeckelbergh en polemoloog Leon Wecke over deze ontwikkelingen. Mark Cockelbergh: "We weten al dat er in 2012 al 81 vluchten met drones plaats vonden. Het is dus al aan de gang."

Dichter bij de Dichter

In dit nieuwe seizoen hebben we een team van maar liefst acht huisdichters die elkaar wekelijks afwisselen in de rubriek Dichter bij de Dichter. En in deze eerste uitzending van SPOKEN in het nieuwe seizoen is onze huisdichter een oude bekende van SPOKEN, want hij was eerder al huisdichter voor een langere tijd. Schrijver en dichter Joost van Kersbergen schreef speciaal voor SPOKEN een gloednieuwe voordracht die hier terug te lezen is.

Uur 1
Tech N9ne Ft. Krizz Kaliko & Kutt Kalhoun - Slave
Mr. Lif - Live From The Plantation
Fresku - Slavengedrag
Black Star - Thieves In The Night
Pharao - Een
Marvin Gaye - What's Going On (Duidelijke Taal: Pharao)
Akrobatik - Remind My Soul
Solomon Burke - None Of Us Are Free
Pharoahe Monch Ft. Styles P & Phonte - Black Hand Side

Uur 2
Looptroop - A Modern Day Symphony
El-P - Drones Over Bklyn
Lowkey Ft. M1 & Black The Ripper - Obama Nation Part 2
Das Pri-V - Slik Mijn Cookie Bitch!
De Nuance Ft. Joost van Kersbergen - Kom Op!
Keny Arkana - Ordre Mondial
Dead Prez - Animal In Man
Goodie Mob - Sesame Street
The Roots Ft. Mos Def & Styles P - Rising Down
Ster advertentie
Ster advertentie